AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde su u prvom meču u grupnoj fazi Lige Evrope posle deset godina pauze odigrali 1:1 protiv BATE Borisova.

Crveno-beli su poveli pogotkom Radonjića u 54. minutu utakmice, imali šansu bar da dupliraju prednost, ali su se Belorusi odbranili i izjednačili u 72. minutu preko rezerviste Signjeviča, koji je u igru ušao samo desetak minuta ranije.

Zvezda je ušla u meč prenervozno, a konstantne pretnje gostiju od prvog minuta nisu pomogle crveno-belima. Opasni su Belorusi bili kada bi krenuli u kontru, bez problema su stizali do Borjanovog gola koji je imao sreće u 11. minutu. Radonjić je izgubio loptu na 30 metara od gostujućeg gola. Sevnula je kontra Belorusa pet na tri, ispao su Savić i Le Talek. Mirko Ivanić je ostao sam na 10 metara od Zvezdinog gola, Borjan je bio gotov ali je prečka spasila crveno-bele.

Kako je meč odmicao oslobađali su se domaćini pritiska i bili sve opasniji. Boaći je bio stalna pretnja po gol gostiju, ali su se crveno-beli mnogo mučili protiv izuzetno organizovane odbrane gostiju. Fudbaler Gane je najbolju šansu propustio u finišu kada je obrukao. Ostao je sam na nekoliko metara od gola ali je nakon ubačene lopte Stojkovića promašio ceo fudbal.

Radonjić je "bombama" udarao po Belorusima, ali nijedna nije eksplodirala. Najbliži golu je bio u 39. minutu, ali je i ovog puta lopta otišla tik iznad prečke. Da je išla u gol golman to ne bi mogao da zaustavi.

Ali, ono što nije uspeo u prvom nadoknadio je u drugom delu. Srnić je sjajno prošao po desnoj strani poslao loptu koja je prošla pored rivala do Radonjića koji je smetio u gol za 1.0.

Najbolju šansu za 2:0 imao je Srnić ali je sa samo nekoliko metara promašio gol. Kada su gosti odbili napade crveno-belih Ivanić je ponovo uputio sjajan centaršut sa rezervistu Signjeviča, koji je ušao samo desetak minuta ranije, a onda glavom smestio loptu u gol za 1:1.

Borili su se crveno-beli kao lavovi do kraja, izgarali na terenu kako bi doši do drugog gola i sva tri boda na premijeri, ali je BATE uspeo da se odbrani.

Utakmicu 1. kola Lige Evrope mogli ste da pratite putem kanala Arena sport ili aplikacije KlikTV.

#Crvena Zvezda

#Liga evrope

'