AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana večeras od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić" sastaju se po 167. put u svojoj istoriji.

Ovaj meč je od velikog značaja za oba tima i mogao bi da odluči ovogodišnjeg šampiona Srbije. Zahvaljujući kiksu Partizana na Banovom brdu, Zvezda je došla do dva boda prednosti nad "večitim rivalom" pa je pred crno-belima težak zadatak - trijumfovati u grotlu Marakane.

Što se tiče psihološkog momenta, Zvezda sa razlogom ima veliko samopouzdanje pred 167. susret "večitih" - u prethodnom periodu dominirali su u Superligi i sa minus pet u minula dva meseca uspeli da se uzdignu i učine šampionsku trku još uzbudljivijom.

Foto: Beta/Branislav Božić

ZVEZDA SE UZDA U ISTORIJU U VEČITIM DERBIJIMA

Večiti rivali se sastaju po 167. put u svojoj istoriji, a ako je sudeći po dosadašnjem učinku ona je na strani - Zvezde. Do sada je u odigrano ukupno 166 prvenstvenih večitih derbija, a Zvezda ima pozitivan skor, budući da su crveno-beli 66 puta izlazili kao pobednici, 53 meča završena su nerešenim ishodom, a 47 puta, pobedu je odneo večiti rival. U poslednjem okršaju na Marakani slavili su crveno-beli sa 2:0.

Zvezda povukla sa blagajni deo karata

Crvena zvezda izdala zvanično obaveštenje za sve navijače. Zbog velike potražnje ulaznica za 167. večiti derbi i postojanja mogućnosti da sve karte budu raspordate, crveno-beli su odlučili da jedan deo povuku iz prodaje. Povučeni broj karata biće opet dostupan na blagajnama pred početak meča kako bi navijači van Beograda mogli da dođu do ulaznice.

Derbi će suditi zvanično NAJBOLJI srpski sudija!

Utakmicu Crvene zvezde i Partizana na Marakani sudiće - Srđan Jovanović. Jovanović je trenutno najbolji srpski sudija, a na 167. susretu "večitih" pomagaće mu Milan Mihajlović i Uroš Stojković, dok će u VAR sobi sedeti Momčilo Marković i Bojan Banović.

Zvezda FAVORIT po kladionicama

Aktuelni prvak Srbije crvena zvezda je favorit u 167. večitom derbiju na startu plej-ofa u Superligi Srbije. U jednoj od naših najpoznatijih kladionica, kvota na pobedu Crvene zvezde je juče oko 16 časova iznosila - 2,10, a na pobedu Partizana - 4,00. Kvota za X (nerešen ishod) bila je - 3,20. Slične kvote, uz neznatne razlike, su i na vodećim svetskim kladionicama.