AKTUELNO

Delovalo je da su u pitanju samo spekulacije, ali sada stižu informacije da je sve završeno.

Roman Abramovič je zbog rata u Ukrajini, i svojih veza sa Vladimirom Putinom, bio primoran da proda Čelsi. Uvedene su mu sankcije u Velikoj Britaniji, i brojnim drugim zemljama, tako da je ruski oligarh morao da stavi klub na tržište, međutim izgleda da se neće tako lako povući iz fudbalskog biznisa.

I pre nego što bude rešena prodaja Čelsija, koji bi najverovatnije do kraja meseca trebalo da ode u ruke novih vlasnika, Abramovič će biti predstavljen kao vlasnik drugog kluba!

Foto: Pixabay.com

Spekulisalo se već u javnosti prethodnih nedelja da je Abramovič zagrejan da investira u CSKA iz Moskve, ali bi njegov novi klub trebalo da bude turski Geztepe. Spominjalo se stidljivo prethodnih dana, delovalo je kao "novinarska patka", međutim mediji iz Turske sada navode da je sve rešeno.

Navodno, već u narednih 48 sati trebalo bi da bude predstavljen kao novi većinski vlasnik Geztepea, što bi bilo zaista senzacionalno jer se radi o klubu koji se u Turskoj bori za opstanak.

Turska je jedna od zemalja koja nije uvela Abramoviču sankcije, štaviše dozvolili su mu i da "usidri" svoju jahtu, a potom je ruskom oligarhu stigao predlog da razmotri investiranje u Geztepe. Izgleda da mu se dopalo šta je video i odmah je poželeo da učestvuje u njihovom projektu.

Foto: Tanjug AP

Turski novinar Ragip Sojlu navodi da će zvanična potvrda biti saopštena u petak, a zanimljivo je da će Abramovič tamo zateći i bivšeg igrača Vojvodine Dženana Burekovića.

Podsetimo, Abramovič je prethodno učestvovao u pregovorima Rusije i Ukrajine u Turskoj.

#Roman Abramovič