AKTUELNO

U 18 časova u Dohi počinje žreb za grupnu fazu Svetskog prvenstva koje se od 21. novembra do 18. decembra održava u Kataru!

Došao je dan koji smo sa nestrpljenjem čekali, konačno ćemo saznati ko će biti rivali Orlova na najvećoj fudbalskoj smtri na planeti!

ŠEŠIRI

I: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal.

II: Nemačka, Holandija, Danska, Hrvatska, Švajcarska, Urugvaj, Meksiko, SAD.

III: SRBIJA, Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Južna Koreja, Tunis.

IV: Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador, Peru - Australija/UAE, Kostarika - Novi Zeland i Vels - Ukrajina/Škotska.

PROPOZICIJE ŽREBA

Za popularnu "boginju" u Kataru će se boriti ukupno 32 reprezentacije, koje će biti smeštene u osam grupa (A, B, C, D, E, F, G, H). Učesnici Mundijala na žrebu su raspoređeni u četiri šešira na osnovu martovske FIFA rang-liste.

Sedam najbolje rangiranih reprezentacija uz domaćina Mundijala, reprezentaciju Katara, postavljeni su za nosioce.

Srbija, koja je trenutno 25. na FIFA rang-listi smeštena je u treći šešir na žrebu.

U istoj grupi mogu biti najviše dve reprezentacije iz Evrope, a iz bilo koje druge kvalifikacione zone moguće je da samo po jedan tim bude u jednoj grupi.

Još uvek nisu poznati svi učesnici Mundijala, jer još uvek nisu završeni svi baraži. Poznata su imena 29 učesnika i ostala su još tri upražnjena mesta. Naime, Ukrajina je zbog ratnog stanja tražila da se baraž meč sa Škotskom odloži za jun, a pobednik tog duela će igrati finale baraža sa Velsom. Takođe, pandemija korona virusa uticala je na odlaganje interkontinentalnog baraža, koji će se odigrati u junu. Ekipe koje izbore plasman na Svetsko prvenstvo biće smeštene u četvrti šešir.

Autor:

#fudbal

#žreb