AKTUELNO

Eh, da je Partizan ovako igrao u prvom meču. Crno-beli su odigrali potpuno ravnopravan sa Fejnordom, ali im je malo sreće nedostajalo da izbegnu poraz. Tim iz Roterdama je slavio sa 3:1 (prvi meč 5:2).

Korektno prvo i odlično drugo poluvreme. Šteta što nagrada za to nije stigla u vidu boljeg rezultata. Partizan je pokazao da Holanđani nisu nikakvi vanzemaljci, već jedna ekipa koja je za nijansu bolja od njih. Pre svega su trkački brži i imaju daleko više jakih utakmica.

Fantastična atmosfera dočekala je crno-bele. Gotovo 50.000 navijača domaćeg tima došlo je za proslavi plasman u četvrtfinale. Zasluženo su otišli tamo jer su u dva meča prikazali veoma dobar fudbal.

Sreća je prvo bila saveznik Partizana kada je domaćem timu poništen gol zbog navodnog ofsajda. Na snimku se videlo da nije bilo govora o nedozvoljenoj poziciji. Brzo je ta sreća otišla od crno-belih. Srećan gol postigao je Fejenord. Lopta je pogodila Desersa u leđa posle slobodnog udarca i završila u golu Partizana! To se desilo u poslednjim minutima prvog dela igre.

Nastavak je doneo veoma dobar Partizan, ali je pre toga Nelson duplirao vođstvo domaćina u 59. minutu. Posle 120 sekundi Rikardo je smanjio na 2:1. Imao je od tada srpski tim tri velike prilike, ali je mreža Marsijana ostala netaknuta. Linsen je u 90. minutu postigao treći gol za domaći tim i postavio konačni - 3:1

Veliko iskustvo za Partizan predstavlja ovaj dvomeč u Ligi konferencija. Nadamo se da će više neće ponavljati mečevi poput onog u Beogradu.