AKTUELNO

Fudbaleri Zvezde proslavili su 77. rođendan i to na kakav način! Crveno-beli su protiv Novog Pazara upisali trijumf od 5:0, a četiri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu.

Od starta su bili motivisani igrači domaćeg tima. Bilo je jasno da niko neće moći da im pokvari rođendansko slavlje, a dobro veče zaokružio je het-trik Aleksandra Kataija.

Već je u osmom minutu moglo da počne slavlje. Gajić je odradio veliki deo posla, proigrao je Bena u srcu šesnaesterca, pomoglo je što su se sudarili Simović i Jokić, a reprezentativac Komora potom dodaje do Ohija koji još jednom trese mrežu u dresu Zvezde

Usledila su šest minuta iz snova za Crvenu zvezdu. El Fardu Ben je u 15. minutu asistirao, Katai je lepu akciju krunisao golom. Nisu se navijači vratili u svoja sedišta posle slavlja, a nova prilika za Zvezdu. Upisao se i Mirko Ivanić, a odlično ga je pronašao Katai u 16. minutu.

Naredni gol čekali smo pet minuta, Aleksandar Katai upisao je drugi gol na meču. Krstičić je proigrao Ivanića nakon odbitka, a on prosledio do momka iz Srbobrana za četvrti pogodak Zvezde.

Lepu je priliku Ohi imao u 43. minutu. Dobro je reagovao nakon dodavanja Gajića, pokušao da spusti loptu, ali nije imao dovoljono prostora da bolje reaguje - preko gola.

Gde se stalo u prvom, nastavilo se u drugom poluvremenu. Prvu priliku već u 48. minutu imao je Katai, odlično je zalomio, šutirao, ali pogađa spoljni deo mreže...

U istom minutu dobru šansu imao je Nemanja Motika, fantastično ga je proigrao Katai i on je bio neprecizan. Sedam minuta kasnije još jednom je Katai bio u dobroj prilici, brani golman gostiju.

Katai je samo minut kasnije pokazao zbog čega mu je nadimak Magiko. Primio loptu između dvojice defanzivaca, a potom elegantno prebacio golmana za treći gol na meču za konačnih 5:0.

Crvena zvezda u četvrtak igra sa Rendžersom u Škotskoj prvi meč osmine finala Lige Evrope, a zatim u nedelju gostuje u Gornjem Milanovcu, dok Novi Pazar u narednom kolu Superlige dočekuje Mladost