AKTUELNO

Navijači Crvene zvezde su na udaru na društvenim mrežama zbog koreografije na 166. večitom derbiju koji je odigran na Marakani, a crveno-beli su slavili sa 2:0

Delije su bile inspirisane scenom iz kultnog jugoslovenskog filma "Maratonci trče počasni krug".  Na startu meča u trenutku kada su fudbaleri izlazili na teren Delije su napravile koreografiju na kojoj se prvo nalazila scena groblja.

Foto: Beta/Branislav Božić

Nakon toga je podignuta i šetalica na kojoj je lik čuvenog deke iz kultnog filma "Maratonci trče počasni krug“. Ispod je stavljena i njegova replika, kada ustaje iz mrtvih i kaže "Dobro veče.“

Ali, navijačli Zvezde su na udaru zbog izbora boja. Pozadina scene na groblju je delimično žuta i plava . Na društvenim mrežama su pojedinci to shvatili kao poruku povodom dešavanja u Ukrajini.

Optužuju navijače Zvezde da su prikazali groblje u bojama ukrajinske zastave. Sramno su izvuku iz konteksta koreografiju navijača crveno-belih i sada šire laži.

Među onima koji su se javili da ispljuju Delije je Vlora Čitaku, bivša ministarka inostranih poslova tzv. Kosova, kao i nekadašnja ambasadorka u Sjedinjenim američkim državama. Ona je  pozvala i UEFA da kazni navijače Zvezde.

Nije mali broj navijača na društvenim mrežama koji obašnjavaju da koreografija neme veze sa dešavanjima u Ukrajini.