AKTUELNO

Partizan nastavlja da gazi Ligom konferencija. I u drugoj utakmici šesnaestine finala pobedio je Spartu, sada sa 2:1, a ukupno sa 3:1, prošavši tako u narednu rundu nokaut faze.

Crno-beli su održali čas modernog fudbala gostima iz Češke, i to od prvog minuta. Presing je onemogućio rivala da spoji više od tri dodavanja, a brza oduzimanja lopte donela su brojne prilike domaćinu čim je meč u Humskoj počeo.

I, posle samo sedam minuta, a nekoliko već propuštenih prilika za promenu rezultata, mreža praškog tima se zatresla. Rikardo Gomeš, u tim trenucima malo i iznerviran zbog dve situacije kada je smatrao da je sudija Kabakov iz Bugarske pogrešio (najpre jer mu je dao žuti karton zbog načina zbog kojih je gradio svoju poziciju rukama, a potom jer nije dosuđen očigledan korner), prvi put je zatresao mrežu Sparte.

Učinio je to nakon što mu je Saša Zdjelar s leve strane dodao loptu, a Rikardo Gomeš se odmah stuštio ka golu rivala i smestio loptu u mrežu, ispod golmana Holeca.

Mogla je Sparta da zatrese mrežu, i to sopstvenu, usled jedne očajne intervencije u odbrani, a posle tri nove prilike crno-belih, semafor je već u 24. minutu pokazao 2:0.

Tada je Miloš Jojić savršeno izveo korner s desne strane, a Gomeš glavom poslao neodbranjivu "žabicu" i, lopta je posle odbitka od tla, završila u daljem, levom gornjem uglu gola ekipe iz Češke.

Nedugo posle udvostručavanja vođstva, Partizan je za oko 10-15 metara povukao svoj defanzivni bedem ka sopstvenom golu, prepustivši inicijativu rivalu, ali planski. Najpre, rezultat je bio (i te kako) povoljan, a drugo - to je otvorilo prostor za brze kontranapade, koje je u delo sprovodio trio Marković - Menig - Gomeš.

Oni su najviše i pretili u poslednjih 15-ak minuta prvog poluvremena, dok je daleko od njih, na drugoj strani terena, Aleksandar Popović maltene bio besposlen među stativama, usled odlične defanzivne igre kompletne postave koju je Stanojević odabrao.

Drugo poluvreme nije se odvijalo baš kako su crno-beli priželjkivali, jer su se najpre povukli malo više nego što je njihov trener priželjkivao, a onda je u 64. minutu isključen dvostruki strelac. Tada je bugarski arbitar Kabakov procenio da je Rikardo Gomeš hteo da iscenira penal za Partizan, pa mu je dao žuti karton, a kako je špic domaćih imao onaj već pomenuti, morao je da napusti igru, a na terenu neće moći da bude ni u u prvom meču osmine finala.

Pa opet, iako brojčano slabiji, crno-beli su izvrsno odolevali sve dok u 84. minutu sudija Kabakov nije okarakterisao Uroševićevo građenje lopte kao prekršaj, pa su gosti dobili priliku za tzv. "skraćeni korner", jer se faul desio blizu ugla terena. Centaršut koji je usledio, Hancko je iskoristio da glavom prosledi loptu ka Hložeku, a ovaj postavio nogu i - postavio konačan rezultat.

Na kratko su se gosti radovali, ali konačan cilj nisu ostvarili. Bili su ove večeri u Humskoj baš daleko od njega, pa je dalje, zasluženo po svemu viđenom, prošao bolji tim.