AKTUELNO

Pripreme u turskoj Antaliji stručni štab i rukovodstvo srpskog šampiona Crvene zvezde, zamislili su i kao audiciju, tačnije proveru za mlađe snage.

Poznato je da generacija igrača rođenih 2003. godine i mlađih imaju veliki potencijal. Po informacijama iz Turske najveće šanse da se nadaju minutaži na proleće imaju Nikola Stanković i Andrej Đurić.

Sportski sektor crveno-belih preloio i odlučio da ukaže poverenje visokom štoperu i vezisti koji je oduševio zvezdašku javnost tokom duela sa Mariborom- piše Mozzart sport.

Nikola Stanković, momak iz Vrnjačke Banje je očigledno dobro podneo druge sezonnske pripreme i kada god je dobijao šansu ličio je na već formiranog igrača. Tokom prethodnih šest meseci igrao je za Grafičar i polusezonu iskoristio za dodatan fizički rad. Plodovi su već stigli.

Foto: BETA/NEBOJŠA PARUŠIĆ/TANJUG/DARKO VOJINOVIĆ

On bi u sistemu Dejana Stankovića trebalo da zauzme poziciju Njegoša Petrovića, bez obzira na potencijalni dolazak Ada.  Sa druge strane Andrej Đurić je štoper, od pionirskih dana je na Marakani i bio je kapiten pomenute generacije dečaka rođenih 2003. godine. Njemu se otvorilo mesto odlaskom Degeneka, pa bi na proleće trebalo da bude četvrti štoper. Dakle, imaće mogućnost da krade minute Radovanu Pankovu i dve godine starijem Erakoviću.

Sa stavom je odigrao protiv LASK-a i Maribora i opravdao reči Marka Neđića, trenera koji ga je dugo vodio u omladinskoj školi.

- On je verovatno jedan od najvećih plodova našeg dosadašnjeg rada i sistema koji smo uspostavili. Na početku nije mnogo obećavao, a sada isto kao Lazetić ima 192 centimetra, ima neverovatnu desnu nogu, probija linije svojim pasom, što kod nas u Superligi još nisam viđao. Kad 'zavuče' pas to je neverovatno - rekao je za Mozzart Sport Marko Neđić.

Andrija Radulović će ostati uz prvi tim kao alternativa Milanu Rodiću, a poslednje informacije govore da je Mustafa zadovoljio i da ne bi bilo iznenađenje da ostane uz prvi tim. Ne planiraju ga na Marakani kao prvu opciju, ali veruju da mogu da profitiraju od njegove brzine.