AKTUELNO

Na sve dolazi i Dušanova plata od 7.000.000 evra na godišnjem nivou...

Uz određene bonuse transfer Dušana Vlahovića koštaće Juventus čak 75.000.000 evra, a "Stara dama" bi uprkos ozbiljnom trošenju mogla i da profitira.

Prvo, očekuje se da srpski napadač kao najbolji strelac lige u velikoj utiče na rezultate ekipe iz Torina, a drugo je, naravno, finansijski profit. Ili makar vraćanje dela potrošenog novca.

Brojni ljubitelji fudbala koji su postali obožavaoci srpskog fudbalera skoro pa se udvostručila samo u poslednjih mesec dana.

Otkako je počelo ozbiljnije da se priča o transferu u Juventus krenuo je vrtoglavi rast popularnosti mladog fudbalera, a njegov Instagram nalog ubrzo će preći granicu od 1.000.000 pratilaca. Samo u poslednje četiri nedelje Vlahović je dobio blizu 450.000 novih pratilaca.

Pa, ako je suditi po tome, prodaja novih prugastih "sedmica" mogla bi da bude poprilično uspešna.

Foto: Tanjug AP/Fabio Ferrari/LaPresse

Nasledio je broj Kristijana Ronalda koji je u prethodnom prelaznom roku napustio Torino, a cena jednog dresa u zvaničnim prodavnicama Juventusa je 150 evra, tačnije, po srednjem kursu Narodne banke Srbije preko 17.600 dinara.

Poznato je da se veliki klubovi uzdaju u prodaju dresova kada završvavaju velike tranfere.

Prema informacijama koje su izneli popularni inostrani mediji leta 2018. godine kada je Ronaldo stigao u Juventus, klub je u 24 sata prodao dresove u vrednosti od čak 53.000.000 evra, a zbog ugovora sa sponzorima, klubu je pripalo do 8.000.000 evra od pomenute brojke.

Podsetimo, radi se o samo 24 časa.

Naravno, teško je poverovati da će prodaja dresova sa prezimenom "Vlahović" ići dobro koliko i onih na kojima je pisalo "Ronaldo", međutim činjenica je da je srpski fudbaler proteklog perioda postao velika zvezda svetskog fudbala, a ukoliko započne boravak u Juventusu onako kako je okončao boravak u Fiorentini, mogao bi dodatno da utiče na rad klupskih prodavnica.

Autor:

#Dušan Vlahović