AKTUELNO

Od 14 fudbalera čiji je status pod upitnikom, izvesno je da će više od polovine njih napustiti redove prvaka Srbije

Ozbiljna rekonstrukcija igračkog kadra čeka Crvenu zvezdu u zimskom prelaznom roku. Uprava kluba sa Zvezdanom Terzićem na čelu moraće da osveži ekipu, pronađe kvalitetna rešenja za sve deficitarne pozicije. Imperativ je titula, kojoj je posle prvog dela sezone bliži ljuti rival Partizan.

Ogromna tenzija uzrokovana bolnim porazima od Radnika, bez obzira na nikad bolje rezultate crveno-belih u Evropi, naterala je čelnike kluba na punu mobilnost.

Shvatio je Zvezdan Terzić da u igračkom kadru ima dosta zasićenih fudbalera slavom i trofejima, te da mu je potrebna nova i sveža krv, koja će biti gladna rezultata i pobedničkih pehara.

- Svesni smo slabih tačaka u našem timu, svesni smo da smo podigli lestvicu očekivanja i ono što planiramo, a to je konstantno igranje u grupnoj fazi Ligi šampiona, znači da moramo još da se pojačamo. Nedostaju nam brzina i hitrina, ovoj ekipi fali sveže krvi. Zvezda kao klub napreduje i svesni smo da moramo da dovodimo još bolje igrače - rekao je Zvezdan Terzić posle uspeha u Bragi i dodao:

- Velika je stvar što u februaru nećemo igrati Evropu, nego ćemo se fokusirati na derbi. Moramo da pobedimo, mislim da smo bolja ekipa. Zvezda mora da bude šampion sledeće godine!

Kako Kurir saznaje, dosta igrača će napustiti Marakanu ove zime ili na leto.

Pod upitnikom je status desnih bekova Milana Gajića i Marka Gobeljića, defanzivaca Miloša Degeneka i Radovana Pankova. Dozvolu za odlazak uz pristojno obeštećenje imaju Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, El Fardu Ben i Filipo Falko, dok su na izlaznim vratima Aksel Bakajoko, Loi Dioni i Aleksa Vukanović.

Pozicije Slavoljuba Srnića i Nenada Krstičića biće ponovo preispitane. Prvi bi kao pravi Zvezdin vojnik mogao da dobije novi ugovor, dok bi drugi, usled loših partija i pored važećeg ugovora, da promeni sredinu.

Uz sve to klub će najverovatnije napustiti Milan Borjan, koji ima na stolu unosnu ponudu iz inostranstva!

Crvenu zvezdu će ove zime pojačati Norvežanin Ohi Omidžuanfo, koji dolazi kao slobodan igrač, a pregovori se vode i sa kolumbijskim štoperom Danilom Arboledom, koji je napustio Šerif. Iz Moldavije bi mogao da dođe i desni bek, jer je pod skautingom crveno-belih bio Brazilac sa italijanskim pasošem Fernando Kostanca, momak koji je prošao školu čuvenog Botafoga.

Pod upitnikom 14 igrača

Milam Borjan, Milan Gajić, Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Radovan Pankov, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, El Fardu Ben, Filipo Falko, Aksel Bakajoko, Loi Dioni, Aleksa Vukanović, Slavoljub Srnić, Nenad Krstičić

Foto: Beta/Branislav Božić

Promena trenera moguća - Stankovićev status u magli

Dejan Stanković odlučio je da ostane u Crvenoj zvezdi, uprkos realnim i unosnim ponudama koje je imao od Sampdorije i Udinezea. Bio je to žestok kraj novembra i početak decembra za njega, neverovatne nedelje u kojima je pobedio Ludogorec i Bragu, ali i dva puta kiksnuo protiv Radnika iz Surdulice?! Posle svađe sa Milanom Borjanom i nezdrave atmosfere u svlačionici crveno-belih, svašta bi moglo da se desi tokom zimske pauze i pre prozivke na Marakani, koja je zakazana posle Božića, 7. januara. Posebno što će Stanković praznike provesti u Italiji sa porodicom, gde će biti pod udarom tamošnjih medija, ali i zainteresovanih klubova.

Uplaćene premije i plate, ima i dugova

Uprava Crvene zvezde na kraju sezone podelila je premije svojim fudbalerima kako bi ipak zadovoljni otišli na zasluženi odmor. Biće im isplaćen i drugi deo novembarske plate. Premije u visini od 20.000 evra odnose se na prvo mesto u grupi Lige Evrope i direktan plasman u osminu finala. Oni koji su imali najveću minutažu dobiće pun iznos sume, dok će drugi biti nagrađeni po minutaži. Opet, postoje i određeni dugovi iz 2020, makar tako kažu igrači, jer im je isplaćeno svih 12 plata, ali za 50 odsto manje zbog korone. Međutim, niko od njih nije potpisao da se odriče svojih primanja.