AKTUELNO

Takmičenje počinje u junu naredne godine.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u B Ligi nacija u grupi 4, zajedno sa selekcijama Švedske, Norveške i Slovenije odlučeno je žrebom u Nionu.

Posle fenomenalne partije u Lisabonu, uspeha protiv Portugalije i plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, srpske reprezentativci u treći ciklus Lige nacija ulaze sa velikim optimizmom.

Podsetimo, za razliku od prethodna dva izdanja ovog takmičenja, zbog Mondijala naredne godine, Liga nacija igraće se u nešto bržim "prozorima" - prva četiri kola u junu, a peto i šesto u septembru.

Liga nacija 2022/23 biće važna za Srbiju iz dva razloga. Prvi je da će pobednici grupa obezbediti sebi mesto u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine, kao rezervnu opciju ukoliko u klasičnim kvalifikacijama ne obezbede plasman na završni turnir.

Ali i drugi razlog je vrlo važan. Pobeda u grupi donosi plasman u A diviziju Lige nacija, što znači i mesto u jačem šeširu pred žreb za kvalifikacije za EURO 2024.

Prošlogodišnji šampion je Francuska, Galski petlovi su u poslednjem finalu savladali Španiju rezultatom 2:1. Trofej Trikolorima doneli su golovima Kilijan Embape i Karim Benzema, dok je za Crvenu furiju pogodio Mikel Ojarzabal.

Autor:

#Liga Nacija

#Srbija

#žreb