AKTUELNO

Otišao je Momčilo Moca Vukotić, jedne od najvećih legendi Partizana i jugoslovenskog fudbala.

Među mnogima koji su svojim emotivnim govorima oprostili od Momčila Vukotića bio je dugogodišnji kapiten Partizana Saša Ilić.

Foto: Beta/Branislav Božić

- Kad zauvek odlazi velikan kao što je naš Moca, reči su nemoćne da izrazu svu tugu i opišu prazninu koja ostaje. Pre svega u njegovoj porodici, a onda i u našem Partizanu, čiji će simbol vernosti i vrednosti ostati zauvek. Vest o njegovoj smrti je rastužila sve ljubitelje ove igre. Bio je simbol želje da svakom pomogne i da poduči mlađe - kazao je Saša Ilić i istakao da će uvek biti zahvalan legendarnom Moci.

Foto: Beta/Branislav Božić

- Milutin Šoškić je jednom rekao da je Moca najvoljeniji igraČ u istoriji crno-belih. Svi su ga voleli i nije čudno da kad je Vukotić bio prva zvezda tima da je Partizan dobio najviše navijača. S ponosom mogu da potvrdim te Šoletove reči. Zbog velike razlike u godinama nisam imao priliku da neposredno uživam u Mocinim majstorijama, ali sam slušajući priče o njemu bio ponosan što sam nosio dres u kom se on proslavio. Iako novinari preteruju upoređujući me s njim, to mi je bilo veliki motiv. Uvek je bio posvećen mladima, čak i kad ga je teška bolest stigla. Iako će njegov večni spomenik biti njegovo delo, uveren sam da će naš zajednički i veliki klub naći način da ostvari spomen na našeg Mocu. Nikad ga neću zaboraviti, čoveka koji je poštovao mudrost da je skromnost vrlina. Neka mu je večna slava i hvala za sve što je uradio za Partizan i srpski fudbal.