AKTUELNO

Bodrio Hrabre sokolove protiv Holandije u Podgorici

Gojko Perović, sveštenik SPC koji je javnosti postao poznat tokom litija u Crnoj Gori, veliki je navijač fudbalske reprezentacije te zemlje.

Poslednji put viđen je i uslikan na tribinama stadiona "Pod Goricom" kada su igrale selekcije Crne Gore i Holandije protekle nedelje, u okviru kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Otišao sam da gledam utakmicu, a ispalo je kao da je došao ne znam ko, a ne pop. Postalo je jasno da organizovane navijačke grupe detektuju svakog ko nije iz neke nomenklature bivše vlasti i da kao takav nema šta da traži tamo, ukoliko neće da dobije neke uvrede. Smatram da sam ja uspeo da svojim prisustvom dokažem da taj stadion niko ne može da privatizuje - kazao je Perović.

Otac Gojko Perović istakao je takođe da Podgoricu ne može zamisliti bez priče o FK Budućnost.

- Od kako sam došao u Podgoricu čuo sam toliko legendi o trenerima Budućnosti i o generacijama koje su izrodile uspešne poslovne ljude. Brojni ti uspešni ljudi pomažu crkvu i dolaze u crkvu. Sve te legende i anegdote koje sam slušao o podgoričkom klubu ispoljavaju viteške i moralne vrednosti. Ne mogu zamisliti Podgoricu bez priče o FK Budućnost. Identitet jednog grada je nezamisliv bez fudbalskih društava- zaključio je otac Gojko.