AKTUELNO

Reprezentativac Srbije nastavlja da pomera granice!

Napadač Fulama Aleksandar Mitrović potvrdio je da se nalazi u životnoj formi. Londonski klub je u subotu sa 4:1 savladao Barnsli u 18. kolu Čempionšipa, a u strelce se ponovo upisao nezaustavljivi "Mitrogol".

Heroj veličanstvene pobede Srbije na Lužu protiv Portugala vodeći je strelac druge engleske lige sa neverovatnim učinkom - 21 gol u 18 mečeva!

Mitrović se upisao u strelce na sedam vezanih utakmica u Čempionšipu i tako postao prvi fudbaler kome je to pošlo za rukom od Džordana Roudsa koji je to uradio 2013. godine sa Blekburnom.

Srbin je glavna tema na Ostrvu, svojim maestralnim partijama raspametio je ljubitelje fudbala i izazvao pravu buru na društvenim mrežama. Engleski poklonici fudbala porede ga sa Kristijanom Ronaldom i euforično komentarišu njegov čudesan učinak.

Verovali ili ne, Mitrović je ove sezone postigao više golova nego 48 klubova, od ukupno 92, u četiri najjače lige u Engleskoj (Premijer liga, Čempionšip, Liga 1, Liga 2). Samo četiri prvoplasirana tima iz Premijer lige bila su efikasnija od našeg Mitra (Liverpul, Čelsi, Mančester siti i Vest Hem), a posebno pada u oči činjenica da je Srbin produktivniji od kompletnog Mančester junajteda, koji je postigao 20 golova ove sezone.

Očekivano, društvene mreže su se usijale, a navijači na duhovit način komentarišu učinak maestralnog srpskog napadača:

"Zamislite naš šok", napisali su na zvaničnoj stranici Fulama.

"Mitrović je Ronaldo Čempionšipa", napisao je jedan korisnik Tvitera.

Tri stvari koje ne možeš da izbegneš: Smrt, porez i Mitrovićeve golove.

Autor:

#Aleksandar Mitrović