AKTUELNO

Avion sa fudbalskim reprezentativcima stigao je u Beograd.

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je fantastičan uspeh direktnim plasmanom na Svetsko prvenstvo u Kataru iduće godine nakon što je pobedila reprezentaciju Portugala.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Po dolasku na aerodrom Nikola Tesla naše reprezentativce dočekali su ovacijama i pozdravima. Inače, avion Er Srbije kojim su Orlovi stigli u Beograd, dočekan je počasnim vodenim topovima.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Kakav šok, mislim vremenski, rekao je Dragan Stojković Piksi i nasmejao prisutne.

Na aerodromu je heroje dočekao veliki broj navijača. Slavilo se uz zvuke trube, a na sve strane vijorile su se srpske trobojke.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

Podsetimo, naši fudbaleri su savladali Portugaliju sa 2:1, i obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo.

Nakon što su obradovali naciju kao retko kada u poslednjih 20 godina, slavilo se širom Srbije i Republike Srpske dugo u noć.

Srbija je jedna od osam svetskih reprezentacija koje su do sada uspele da obezbede plasman na Svetsko prvenstvo u Katar 2022. godine.

Mundijal počinje 21. novembra i traje do 18. decembra, a žreb za to takmičenje biće održano 1. aprila u Dohi. Tačnije, odmah po završetku utakmica baraža u kome će se naći i Portugal.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Na Svetskom prvenstvu u Kataru će igrati ukupno 32 države. One će biti podeljene u osam grupa sa po četiri selekcije. Iako je još rano za zaključak, gotovo je sigurno da će se Srbija naći u trećem šeširu. Srbija je trenutno 25. na FIFA rang-listi, pa je teško očekivati da može da bude u drugom šeširu, takođe i da može u četvrti šešir.