AKTUELNO

Zapaljiva atmosfera na tribinama, Hrvati do plasmana na Svetsko prvenstvo u Katar autogolom Kudrijašova u finišu utakmice.

Na utakmici u Splitu, u direktnom duelu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru između Hrvatske i Rusije, na tribinama vijorile su se zastave sa ustaškim znamenjem, pa se čeka da li će ovim povodom reagovati i Evropska fudbalska unija (UEFA).

U dramatičnom meču, Hrvati su ostvarili plasman na Mundijal minimalnom pobedom, autogolom iskusnog odbrambenog fudbalera Antalije Kudrijašova, a atmosfera na tribinama "Poljuda" je bila veoma zapaljiva, iako je tokom celog susreta padala jaka kiša.

Za utakmicu koja je za Hrvatsku bila biti ili ne biti, kod naših komšija značaj meča je podignut na nacionalni nivo, pa je i veče pre dvoboja sa Rusima na ulicama Splita, ali i u mnogobrojnim restoranima i kafićima pored Jadranskog mora sve bilo u znaku fudbala. Mnogobrojni navijači su sa obeležjima Hrvatske napravili dobru uvertiru, ali je zato na samoj utakmici bilo i obeležja koja predstavljaju najcrnji period u istoriji Hrvatske i zloupotrebu fudbala za promociju ustaštva, zbog čega je Hrvatska i ranije imala problema.

#Hrvatska