AKTUELNO

Trenutak istine za srpski reprezentativni fudbal.

"Orlovi" igraju večeras od 20.45 u Lisabonu protiv Portugala, poslednju utakmicu u Grupi A u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Portugalci su prvi na tabeli sa 17 bodova, koliko ima i drugoplasirana Srbija. Obe ekipe imaju po pet pobeda i dva remija. Domaćin ima gol razliku 16:4, a gosti 16:8.

Portugalu će biti dovoljan bod za direktan plasman na Mundijal, a Srbija mora da pobedi.

Zbog toga je Dragan Stojković Piksi već najavio totalnu ofanzivu, iako nas očekuje drim-tim Portugala, a čini se da će selektor ponovo da nas iznenadi. Iako je većina mogla da pretpostavi startnih 11 koje će izvesti na teren večeras, sada stižu informacije da se očekuje jedna promena u prvoj postavi.

Foto: Tanjug AP/RUI VIEIRA, ETER MORRISON

"Sport Klub" prenosi da se Stojković predomislio kada je u pitanju pozicija desnog spoljnog, u formaciji 3-4-1-2, pa bi uprkos najavama Nemanja Radonjić mogao da ostane na klupi.

Umesto njega na toj poziciji pomenuti izvor najavljuje Andriju Živkovića, fudbalera PAOK-a, koji je u Benfiku stigao kao veliko pojačanje, jedno vreme bio važna karika, a onda se izgubio i karijera mu je krenula silaznom putanjom.

Možda je večeras prava prilika da pokaže celom Portugalu o kakvom se igraču radi i to na terenu, gde je doživeo najveću sreću i preživaljavao veliku tugu.

Ostale dileme nestale su sa poslednjim radnim satima srpskog državnog tima.

Mesto ispred mreže rezervisano je za Predraga Rajkovića. U defanzivnoj liniji dresove su kaparisali Nikola Milenković i Strahinja Pavlović. Između Partizanovih učenika stajaće, najverovatnije, Miloš Veljković. U maloj je prednosti ispred Stefana Mitrovića.

Centralna mesta u veznoj liniji rezervisana su za Sergeja Milinkovića Savića i Nemanju Gudelja. Poziciju na levoj strani pokrivaće oporavljeni Filip Kostić.

Ni u napadačkom redu nema velikih nepoznanica. Najbliži golu Portugala biće Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, sa pozicije iza dejstvovaće kapiten Dušan Tadić.

Podsećanja radi, pobednici grupa plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo u Kataru, a drugoplasirane ekipe i dve najbolje ekipe iz Lige nacija igraće u martu u baražu.

Utakmice u baražu igraće se od 24. do 29. marta iduće godine.

Autor: