AKTUELNO

Vazura je, nakon informacije da je protiv njega pokrenuta istraga, za medije rekao da je zatečen tom informacijom.

Miloš Vazura, generalni direktor fudbalskog kluba "Partizan", potom Branko Banović, sportski direktor biciklističkog kluba "Partizan", kao i beogradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Bjelović i jedan od savetnika u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograda dobili su krivične prijave po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu navodno zbog, kako "Blic" nezvanično saznaje, nelegalnog "izvlačenja para" iz pomenutog sportskog kluba.

- Istraga se vodi u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije kako bi se utvrdilo da li su zloupotrebili položaj, odnosno, da li su izvlačili pare preko kluba. Reč je o parama koje se uzimaju prilikom transfera sportista, navodnog nameštanja utakmica, a samim tim i uzminaja para od klađenja na utakmice. Tim povodom, trebalo bi da je naložena finansijska istraga navedenih lica - otkriva za "Blic" izbor blizak istrazi.

Vazura je, nakon informacije da je protiv njega pokrenuta istraga, za medije rekao da je zatečen tom informacijom.

- Stvarno sam zatečen, pokušavam da odgonetnem o čemu se radi. Nisam upoznat sa detaljima, ali ću se u svakom slučaju odazvati pozivu nadležnih organa. Za sada toliko mogu da kažem - rekao je on.

Foto: Tanjug

Veljko Delibašić, Vazurin advokat, rekao je da ne može da komentariše informaciju "Blica" zbog čega je protiv njegovog klijenta pokrenuta istraga, ali je rekao da direktor Partizana "nije izvršio nijedno krivično delo".

- Vazura nije izvršio nijedno krivično delo. Još nismo dobili poziv tužilaštva, čim ga dobijemo, sa velikim zadovoljstvom ćemo se odazvati. Sa velikim nestrpljenjem čekamo da skinemo ljagu sa njegovog imena - rekao je za "Blic" Delibašić.

Sukob sa Veljom Nevoljom i Saletom Mutavim

Ovo nije prvi put da se direktor "Partizana" našao u centru neke afere. Vazura je, podsetimo, na čelo "Partizana" došao u decembru 2014. godine, ali je u žižu javnosti dospeo 2016. godine nakon što je napadnut ispred stadiona u Humskoj prilikom čega je pretučeno njegovo obezbeđenje, odnosno njegov telohranitelj i vozač, dok je on uspeo da pobegne.

Na snimku napada, koji su tada objavili svi mediji, vidi se kako pokojni Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i Darko Ristić poznat kao Meda, prebijaju Božu Kumburovića, člana Vazurinog obezbeđenja, a potom kreću na vozača.

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ/PRINTSCREEN

Belivuk, koji je nakon ubistva Saleta Mutavog 13. oktobra iste godine, preuzeo vođstvo nad navijačkom grupom "Janjičari", a potom preimenovane u "Principi" je tada ispričao da se to sve dešavalo nakon sukoba sa Upravom FK Partizan.

Zbog ovog napada Belivuk i Ristić su osuđeni, a Stanković nije bio ni optužen. Vazura je tada na sudu rekao da nije video ko je pretukao člana njegovog obezbeđenja.

Podsetimo, kada je početkom godine uhapšen kriminalni klan Velje Nevolje, njihov bunker u kom su se okupljali, krili oružje i drogu, otkriven je i na stadionu u Humskoj.

Nosio oružje bez dozvole

Vazura je bio uhapšen u maju 2017. godine kada je zaustavila policija na Voždovcu i pronašla mu pištolj. Obzirom da nije imao dozvolu za nošenje oružja, već samo za držanje platio je kaznu 400.000 dinara i iskoristio oportunitet obzirom da mu je to bio prvi prestup.

#Miloš Vazura