AKTUELNO

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da iskoriste velike prilike i da protiv Proletera u 16. kolu Super lige osvoje tri boda.

Tok meča:

Drugo poluvreme:

95. minut - Brani se Proleter i posle slobodnog udarca iz kojeg je Jojić ubacio loptu u kazneni prostor.

93. minut - Menig je sada centrirao, a Partizan je dobbio 11. korner na utakmici, ali Petrić je bio siguran.

89. minut - Žestoki pritisak Partizana naterao je goste da se grčevito brane.

82. minut - Kakve dve prilike za crno-bele! Petrić se još jednom istakao, a pokušao je prvo Vujačić, zatim je Partizan imao šansu i posle kornera, ali nema gola.

77. minut - Probao je i Terzić, ali njegov udarac nije bio precizan.

72. minut - Svim silama pokušava Partizan da dođe do gola. Rikardo je imao novu situaciju pred golom Proletera, ali prethodno je neko iz ekipe Aleksandra Stanojevića bio u ofsajdu.

67. minut - Penal! Pavle Tomić je pokazao na belu tačku posle gužve u šesnaestercu Proletera. Zbog magle se nije najbolje videlo šta se dogodilo pred golom gostiju, ali sudije u VAR sobi su potvrdile odluku glavnog arbitra. Međutim, golman Petrić je odbranio udarac Rikarda!

62. minut - Magla ozbiljno otežava vidljivost i praćenje utakmice onima koji meč gledaju preko TV ekrana. Na terenu je trenutno nešto bolja situacija, pa u ovom trenutku nema opasnosti od eventualnog prekida.

58. minut - Marković je pokušao sa ivice kaznenog prostora, nije loše šutirao, ali je lopta završila pored gola gostiju.

55. minuta - Od početka drugog dela ozbiljna magla se spustila na stadionu u Humskoj.

52. minut - Šansa za Rikarda, ovog puta je nogom pokušao najbolji strelac lige, ali je njegov udarac završio visoko preko gola, iako je imao sasvim solidnu poziciju.

46. minut - Promene Stanojevića na samom startu drugog poluvremena. Na terenu su Urošević, Mening i Terzić, umesto Obradovića, Natha i Jovića.

Prvo poluvreme:

45. minut - Nova šansa za crno-bele, ali mreža Proletera ostaje mirna u prvom delu. Obradović je uputio centaršut, a Gomeš udarcem glavom zapretio. Lopta je još jednom nakon njegovog udarca otišla pored gola i to je bio poslednji događaj u prvom delu.

36. minut - Lazar Kojić je odliično reagovao i zaustavio brzonogog Lazara Marković. Lopta je nakon njegove intervencije otišla u korner, a nakon centaršuta Jojića, Partizan nije bio opasan.

34. minut - Nešto sporiji ritam u ovim trenucima utakmice. Partizan je polako, ali sigurno preuzeo kontrolu poseda lopte, ali, osim šanse za Jovića, nema ozbiljnijih pretnji po gol Proletera.

28. minut - Najbolja prilika na utakmici završena je odličnom odbranom Petrića. Jović je šutirao nakon odbitka u kaznenom prostoru, ali čuvar mreže je odlično reagovao i sprečio vođstvo crno-belih.

17. minut - Dobro izgleda Proleter na početku, pokušali su i preko kontri da ugroze Popovića, bez previše uspeha. Sa druge strane, crno-beli polako ali sigurno pokazuju nameru da u potpunosti kontrolišu situaciju na terenu.

7. minut - Uzvraćaju crno-beli preko Rikarda Gomeša. Njegov šut je završio pored gola.

5. minut - Gosti prvi prete! Isplatio im se visoki presing, ali prvi udarac na utakmici otišao je visoko preko gola.

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj!

Sastavi:

PARTIZAN: Popović - Živković, Miletić, Vujačić, Obradović - Jojić, Natho, Marković, Pantić, Jović - Rikardo.

PROLETER: Petrić - Tanasin, Skopljak, Lambulić, Mitrović - Kojić, Stojanović, Vukasović - Ortiz, Evandro, Mihajlović.