AKTUELNO

Engleski fudbalski klub Arsenal vodeći je u trci evropskih velikana za potpis golgetera Fiorentine i reprezentacije Srbije Dušana Vlahovića.

Zvaničnici Arsenala i Fiorentine sastali su se ove nedelje u Londonu i razgovarali o opcijama potencijalnog ugovora za 21-godišnjeg srpskog napadača

Centarfor Fiorentine postigao je 25 golova u ligi u 2021. godini, više od bilo kog drugog igrača. Srpski internacionalac, koji je rođen 2000. godine, postigao je 21 gol u 37 nastupa u Seriji A u prošloj sezoni i potvrdio fantastičnu formu.

Vlahović je ove sezone postigao deset golova osam u prvenstvu i dva u Kupu Italije.

Fiorentina nije uspela da ga ubedi da potpiše novi ugovor, pa želi da ga proda po što boljoj ceni.

Mnogi evropski velikani su u trci za Vlahovića a sada Đanluka Di Marcio iz Skaj Italije izveštava da Arsenal pojačava napore da pobedi u trci za Vlahovića.

Veruje se da su izvršni direktor Fiorentine Džo Barone i Danijele Prade bili u Londonu ove nedelje da se sastanu sa tobdžijama kako bi razgovarali o potencijalnom dogovoru.

Pretpostavlja se da je Fiorentina rekla Arsenalu da želi 68 miliona funti (80 miliona evra) kako bi pristala na prodaju, a tobdžije su pristale da plate kroz određene rate, piše "Daily Express".

Foto: Tanjug AP/Tano Pecoraro

Očekuje se da će Aleksandar Lakazet napustiti Arsenal u narednim mesecima, a ugovor mu ističe na kraju sezone.

Arsenalu će biti potrebna pomoć u napadu i sada izgleda da je Vlahović čovek koga Mikel Arteta želi da potpiše i koji bi partner Obamejangu u samom špicu "tobdžija"

Arsenalu je konačno krenulo u prvenstvu i Arteta je dobio odrešene ruke.

Njegova želja je srpski golgeter Dušan Vlahović.

#ACF Fiorentina

#FK Arsenal