AKTUELNO

Nemanja Milunović je kao slobodan igrač napustio Crvenu zvezdu i pojača redove turske Alanje.

Bivši reprezentativac Srbije nije pogrešio, imao je nekoliko vanserijskih partija u tamošnjoj Superligi.

O svemu tome Milunović je pričao u razgovoru za Sport Klub, dotakavši se i pregovora sa Crvenom zvezdom oko novog ugovora, kao i zašto je otišao sa Marakane.

- Period u Crvenoj zvezdi je svakako najznačajniji deo moje karijere, ali osetio sam zasićenost, želeo promenu, novi izazov. Kada sam dobio poziv, raspitao sam se i i definitivno doneo pravu odluku. Došao sam u dobar klub, koji raste i ta ambicija me privukla. Imam i motiv da se ponovo dokazujem, jer ovde je svaka utakmica zahtevna i sve je na mnogo višem nivou. Svaka ekipa ima mnogo dobrih igrača, reprezentativaca sa svih strana sveta. Alanja je pred početak sezone dovela više od deset novih igrača i potrebno je vreme da se uigramo - rekao je Nemanja Milunović.

Kada je stigao u Ljutice Bogdana iz BATE-a nije opravdao očekivanja, ali je kod Dejana Stankovića postao ključni čovek odbrane i jedan od lidera tima.

- To je za sada najlepši deo moje karijere. Igranje za Crvenu zvezdu nosi posebnu emociju. Bio je to period velikih uspeha i odličnih rezultata.

- Jedino zbog čega žalim je poraz od Omonije. Imali smo sjajnu, složnu ekipu, hemiju, sve da se ponovo plasiramo u elitno takmičenje, ali usledile su utakmice sa Milanom i to je nešto što se ne zaboravlja. Momci mi nedostaju. Čujem se sa svima. Imali smo sjajan odnos. Deluje mi i da je danas odlična atmosfera. To se vidi po rezultatima, nastupima ekipe. Pobedili su Ludogorec bez ključnih igrača, ali svi su pokazali da zaslužuju Zvezdin dres. Neka nastave tako.

#Nemanja Milunović