AKTUELNO

Partizan i Crvena zvezda krupnim koracima koračaju u Evropi.

Večiti rivali kreirali su velika noć za srpski fudbal. Dve pobede koje nas dodatno približavaju decenijskom snu - da srpska Superliga konačno zaradi dva mesta u Ligi šampiona.

Na rang listi UEFA nacionalnih koeficijenata Srbija je od sinoć bogatija za ceo bod, pošto se na Partizanovih 0.500 "nakelemilo" Zvezdinih 0.500.

Ovim smo se učvrstili na 12. poziciji. Belgijanci, razume se, sa četiri "živa" predstavnika imaju veliku šansu da nas preteknu - i to će učiniti ako Briž nastavi da niže čuda u Ligi šampiona - ali sa svima ispod 13. mesta, kako stvari trenutno stoje, Srbija može da se nosi. Pogotovo ukoliko naši predstavnici zadrže ovaj ritam.

Štaviše, Srbija sada polako može da mašta i o tome da njen šampion bude direktan učesnik Lige šampiona, što bi zaista bilo senzacionalno - pošto bi bez kvalifikacija stigli do grupne faze i više od 15 miliona evra.

Da bi se to desilo, potrebno je da budemo 11. na listi i preskočimo Ukrajince (30.600) ili Škote (31.300).

Ako ne bude toga, vredi istaći i da 12. i 13. mesto takođe donose lepe benefite - šampion Srbije bi kvalifikacije za Ligu šampiona počinjao tek od plej-ofa, odnosno imao bi praktično zagarantovanu bar Ligu Evrope.

Priznaćete, ruku na srce da je ovo pre 5 godina bio samo san o kome smo mogli da maštamo.

Autor:

#Partizan

#zvezda