AKTUELNO

I drugo kolo Lige šampiona je donelo velika iznenađenja ove večeri, a najveće je sigurno ono u Madridu gde je Šerif savladao Real usred Madrida!

Nema sumnje da se niko, ali baš niko nije nadao da će se ovaj meč završiti pobedom ekipe iz Moldavije, koja je podsetimo, izvukla tesnu pobedu protiv Crvene zvezde u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Tada je na Marakani bilo 1:1, a u Tiraspolju 1:0 za domaćina, i to golom iz ofsajda.

Ipak, sada je bila totalno druga priča. Šerif je najpre iznenadio i šokirao čitav "Bernabeo" golom Jakšibaeva u 25. minutu, a onda su se gosti totalno povukli i čuvali rezultat.

I radili su to veoma uspešno, sve dok Vinisijus u 65. minutu nije izborio jedanaesterac. Tada je odgovornost preuzeo kapiten Karim Benzema, i doveo svoj tim do poravnanja rezultata sa moldavskim šampionom.

Odlučio se Anćeloti za totalnu ofanzivu pa su sa klupe ušli Modrić, Rodrigo, Kros i naš Luka Jović. A onda se u poslednja dva minuta svašta izdešavalo. Prvo je u 89. minutu neverovatnu priliku propustio Luka Jović kada nije baš najbolje reagovao kod centaršuta, pa je sa nekoliko metara uputio traljav udarac. I onda kazna za muk u Madridu. Til je u 90. minutu postigao pogodak za TV špice vredan najvećeg iznenađenja ove sezone, i to na startu Lige šampiona.

U Parizu je postojao samo jedan tim - PSŽ. Iako su mnogo toga napravili fudbaleri Mančestera sitija, već u 8. minutu je stigla kazna preko Idrise Geja koji je hirurški preciznim udarcem doneo prednost. Imali su "građani" i svoje prilike, a daleko najbolju je propustio Bernardo Silva u 26. minutu meča kada se propisno obrukao sa samo par metara.

U drugom poluvremenu, Siti je krenuo svim snagama ka golu domaćina. Međutim, nisu ništa konkretno napravili ispred gola Điđija Donarume, a onda je svojih "pet minuta" u dresu Parižana konačno dočekao Lionel Mesi..

Igrao se 74. minut kada je Argentinac konačno postigao pogodak u PSŽ-u i to protiv svog nekadašnjeg trenera Pepa Gvardiole. U svom stilu, onako majstorski, Mesi je ulepšao sjajnu pobedu svog tima rezultatom 2:0 nad šampionom Engleske i tako ipak potvrdio da se radi o velemajstoru, kao i da njegov tim ima šta da kaže.

Veoma zanimljivo je bilo i u Milanu. "Roso-neri" su postigli pogodak preko Leaa, ali je Frank Kesi napravio glupost i za 15 minuta zaradio dva žuta kartona i automatsko isključenje. To je u mnogome promenilo tok igre, što je rezultiralo i preokretom u drugom poluvremenu.

Uspeo je Atletiko preko rezerviste (?!) Grizmana da izjednači, da bi u 96. minutu sa penala Luis Suarez doneo sva tri boda ekipi Diega Simeonea, koji su tako ipak preživeli "San Siro" iako se, zanimljivo, igralo i preko 100. minuta meča.