AKTUELNO

Francuski napadač ima priliku da u važnoj utakmici Lige Evrope rehabilituje svoj status na Marakani.

Utakmica protiv Brage je biti ili ne biti za Loija Dionija, francuskog napadača koji je ovog leta stigao u Crvenu zvezdu. Činjenica da je Milan Pavkov povredio ligamente kolena, pruža drugu šansu snažnom Francuzu.

Iako je došao zapušten, sa viškom kilograma i nepripremljen u julu, Loi Dioni bi mogao protiv Brage da rehabilituje sebe i svoj status na Marakani. Svestan je da ga navijači i javnost već doživljavaju kao promašaj koji Zvezdu košta 500.000 evra godišnje, koliko iznosi njegova plata.

Protiv Brage je šansa da pokaže svoj karakter, da potvrdi da li je stvarno "Crni bik" kako voli sebe da naziva i proslavlja golove. Loi Dioni je bliži startnoj postavi od Rišaira Živkovića, jer ima više treninga, a i bolje poznaje ekipu.

Međutim, utakmica protiv Proletera iz Novog Sada u subotu u Superligi pokazala je da je Loi Dioni i dalje u minus fazi. Našao se dva puta u gol šansi i oba puta je akciju završio na najgori mogući način. Možda bi baš protiv Brage, kvalitetnog rivala mogao da konačno potvrdi ono zbog čega je doveden u Crvenu zvezdu.