AKTUELNO

Fudbaleri Bajerna iz Minhena rutinski su slavili na gostovanju Barseloni 3:0 u derbiju večeri 1. kola Lige šampiona, a trijumf su stekli zahvaljujući golovima Tomasa Milera i dvostrukog strelca Roberta Levandovskog.

Fudbalsku uspavanku u Minhenu prekinuo je Tomas Miler u 33. minutu, a lopta je na putu ka mrežu pogod

Fudbaleri Bajerna iz Minhena rutinski su slavili na gostovanju Barseloni 3:0 u derbiju večeri 1. kola Lige šampiona, a trijumf su stekli zahvaljujući golovima Tomasa Milera i dvostrukog strelca Roberta Levandovskog.

Bavarci su tako materijalizovali dosta bolju igru u prethodnih pola sata, a naročito su po gol Barselone bili opasni Leroj Sane i Musijala, dok je domaći tim tek sporadično pokušavao na gostujućoj polovini terena.

Interesantno je da je Mileru ovo bio sedmi gol protiv katalonskog kluba na odigranih šest mečeva, što nijedan fudbaler do sada nije uspeo.

Sa ovim rezultatom se otišlo na poluvreme, a zaostatak u uvodnom delu igre, Barsa je pokušala već u prvim minutima nastavka. Solidan pokušaj imao je Serhio Buskets, ali je Miler izblokirao šut.

Sane je nastavio da muči Barselonu i u nastavku, a prvu šansu imao je u 52. minutu kada mu je Ter-Štegen krajnjim naporom zaustavio udarac.

Surovu dominaciju Bajern je potvrdio u 56. minutu golom Roberta Levandovskog nakon sjajne rekacije posle odbitka lopte o stativu nakon udarca Musijale.

Vođstvo Bajerna od 2:0 već u uvodnoj trećini prvog poluvremena izazvalo je letargiju kod Barseloninih igrača, koji nisu zapinjali da unesu neizvesnost u meč.

Do kraja meča Bajern je postigao još jedan gol, a loptu u mrežu zakucao je Levandovski u 85. i tako stavio tačku na meč.

Bajern je tako posle 1. kola lider na tabeli grupe E u Ligi šampiona sa istim brojem bodova kao kijevski Dinamo koji je u finišu meča trijumfom nad Benfikom ostavio Barselonu na začelju tabele.

Kada je reč o grupi F, nakon remija Sevilje i Salcburga u Španiji 1:1, isti ishod viđen je i u meču Lila i Volfsburga, pa sve četiri ekipe naredno kolo dočekuju sa po jednim bodom.

Fudbaleri Juventusa sigurno su otpočeli kampanju u Ligi šampiona pošto su savladali Malme na gostovanju sa 0:3 (0:3).

Sevilja - Salcburg 1:1 (1:1)

Jang Bojs - Mančester junajted 2:1 (0:1)

Barselona - Bajern 0:3 (0:1)

Čelsi - Zenit 1:0 (0:0)

Dinamo Kijev - Benfika 0:0 (0:0)

Lil - Volfsburg 0:0

Malme - Juventus 0:3 (0:3)

Viljareal - Atalanta 2:2 (1:1)