AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da su crno-beli maksimalno spremni za duel protiv Budućnosti i napad na Ligu šampiona i dodao da bi u prvom mecu protiv Podgoričana bi zadovoljan i trijumfom bez primljenog gola.

"Svesni smo da nas očekuuje važna i teška utakmica, svi jedva čekamo da vidimo kako igra novi Partizan. Ulazim sa velikom željom da vidim naš dobar i napadački fudbal, Budućnost je ozbiljan rival, ali naši zahtevi su maksimalni, titule i borba za ulazak u Ligu šampiona", rekao je Đukić na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Đukić je priznao da bi prihvatio pobedu sa netaknutom mrežom Partizana, čak i 1:0.

"Svaka pobeda bez primljenog gola je bitna. Isto igramo kod kuće i na strani, bez kalkulacija, tako će uvek biti", naveo je on. Prema njegovim rečima ekipa mora staloženo da uđe u meč sa Podgoričanima.

"Igramo kod kuće, vodićemo meč, dok će oni vrebati šansu. Bitno je da imamo mirnoću, treba strpljivo da radimo i gradimo. Ovo je samo prvih 90 od 180 minuta. Prezadovoljan sam ovom ekipom, spremni smo 100 odsto, nemaml izgovor i željni smo dokazivanja", poručio je trener Partizana.

ALARMANTNO: Tajne službe Bosne i Hrvatske prisluškuju državni vrh Srbije!

Na pitanje da li bi prihvatio da mu neko sada ponudi siguran prolaz u Ligu Evrope, Đukić je dao odričan odgovor.

"Borio bih se za Ligu šampiona. Ne postoji strah od neuspeha, verujem u sebe i igrače, mislim da možemo da ostvarimo velike ciljeve". Kako je naglasio, Brazilac Leonardo nalazi se u konkurenciji za sutrašnji meč.

"Leonardo se kasnije priključio, dobro radi, zadovoljni smo s njim i u kombinaciji je. Koliko je spreman to ćemo videti", rekao je Djukić nakon što je Leonardo priznao da oseća veliki umor.

Fudbaler Partizana Marko Janković, reprezentativac Crne Gore, ističe da veoma poznaje narednog protivnika.

"Moramo da damo maksimum kako bismo na najbolji način počeli. Sve zavisi od nas, poštujemo Budućnost, ali Partizan uvek ide na pobedu", zaključio je Janković.

Prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona izneđu Partizana i Budućnosti igra se sutra od 20.45 u Beogradu.

#Liga šampiona

#Miroslav Đukić

'