AKTUELNO

Kristijan Ronaldo se posle 12 godina vratio na "Old Traford". Portugalac nije krio sreću što je ponovo postao član "crvenih đavola", kluba u kome se afirmisao i postao ono što je danas.

Nema dileme da će bivši igrač Real Madrida i Juventusa biti veliko pojačanje za Junajted.

- Kao što znate, imam fantastičnu istoriju sa ovim neverovatnim klubom. Bio sam ovde sa 18 godina i naravno da sam veoma srećan što sam se vratio kući nakon 12 godina. Tako da mi je zaista drago i radujem se što ću započeti svoju prvu utakmicu - rekao je Ronaldo za klupski sajt.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je otkrio kakvu ulogu u njegovom povratku je imao legendarni Ser Aleks Ferguson.

Kao što svi znaju, otkad sam potpisao za Junajted sa 18 godina, Ferguson je bio ključ. Sećam se kada smo igrali protiv Mančestera dok sam bio u Sportingu. Ferguson mi je kao otac u fudbalu. Mnogo mi je pomogao, naučio me je pregršt stvari, i po mom mišljenju, imao je veliku ulogu zbog odnosa koji smo imali. Stalno smo u kontaktu, on je neverovatna osoba. Zaista mi se mnogo sviđa i on mi je bio glavni ključ da budem u poziciji u kojoj sam, da sam potpisao za Mančester junajted.

Ronaldo je istakao da mu je ovo novo poglavlje i da želi ponovo da ispiše istoriju sa klubom sa "Old Traforda".

- Mislim da sam doneo najbolju odluku. Prelazak iz Juvea u Junajted je novo poglavlje, veoma sam srećan, želim da nastavim gde sam stao u prvom mandatu, da uđem u istoriju, da pomognem klubu da postigne sjajne rezultate, da osvoji trofeje.

Potom je otkrio i da li je razgovarao sa trenerom Ole Gunarom Solskjerom sa kojim je nekada bio igrač o viziji tima.

- Razgovarali smo, ali naravno da ću imati vremena da razgovaram s njim licem u lice, da znam šta očekuje. Kao što znate, igrao sam sa njim dve ili tri godine u Mančester junajtedu, tako da imamo dobre odnose, ali sada sa drugom ulogom, ja sam igrač, a on trener. To ipak nije važno, moj odnos sa njim je odličan i, kao što sam već rekao, tu sam u Mančesteru da pomognem timu da postigne svoje rezultate, a trener može da računa na mene šta god želi. Tako da sam na raspolaganju za sve.

Imao je i poruku za navijače "crvenih đavola" koji su u transu zbog povratka Kristijana na "teatar snova".

Navijači su ključ fudbala. Sada, sa svim stadionima punim navijača, nije isto što smo imali pre godinu dana. Navijači, oni su ključ, i drago mi je. Navijači Mančester junajteda su posebni, znam, dobro se sećam. Znam da i dalje pevaju pesme o meni zbog čega sam se osećao još srećnijim i motivisanijim da dajem sve na terenu, kao i ranije, kao što to radim stalno i trudim se da dam sve od sebe, da pomognem timu da postiže golove, da asistiram, da pobeđujemo - zaključio je Ronaldo.

Drugi debi sjajnog Portugalca u Junajtedu mogli bi da vidimo nakon reprezentativne pauze kada je na programu utakmica sa NJukaslom.

#Kristijano Ronaldo | Christiano Ronaldo