AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas fudbalsku reprezentaciju Srbije u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije – Kući fudbala u Staroj Pazovi i reprezentativcima i treneru Draganu Stojkoviću Piksiju poželeo uspeh na predstojećim kvalifikacionim utakmicama za Svetsko prvenstvo.

Ministar Vulin je naglasio da će se policija postarati da utakmice prođu u najboljem redu i miru, a da je na sportistima da ostvare najbolje rezultate i donesu radost građanima.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Pod vođstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, država će nastaviti da ulaže u razvoj i afirmaciju sporta, ali i izgradnju novih stadiona, posebno nacionalnog. Moj cilj je da fudbal bude porodični sport, a fudbalski stadioni mesto bez ograda na koje ćemo voditi svoju decu i učiti ih da navijaju za svoju zemlju, svoj tim. Za siledžije i narko-dilere nema mesta na tribinama“, rekao je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Poručio je roditeljima da ne dozvole da im policija vaspitava decu i da moraju obratiti pažnju s kim se druže i u kakvom društvu se kreću.

Prema njegovim rečima, negativne pojave u sportu suzbijaju se uz striktno poštovanje zakona i država je pokazala da je sposobna i spremna da se obračuna sa svakim nasilnikom, ali ono što je teže zaustaviti je govor mržnje i to je nešto sa čim celo društvo mora da se bori i da takvo ponašanje osudi.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Fudbalske utakmice u Srbiji ne smeju da budu mesta na koja će se odlaziti sa strepnjom”, poručio je ministar Vulin.

Ministar je razgovarao i sa generalnim sekretarom Fudbalskog saveza Srbije Jovanom Šubatovićem i predstavnicima stručnog štaba reprezentacije.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije