AKTUELNO

Kristijano Ronaldo postaje najplaćeniji fudbaler u Engleskoj, iza njega ostavlja Lukakua, Griliša, Kejna, Salaha...

Vratio se Kristijano Ronaldo u Mančester junajted. Posle 12 godina, od momenta kada je otišao za Real, je ponovo na "Old Trafordu".

Zaobilaznim putem, preko Juventusa, je stigao na "Teatar snova" i tako pretvorio navijačke snove u stvarnost.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

Dok se čeka njegovo zvanično predstavljanje i sve formalnosti koje slede, otkrivena je i njegova plata. Kristijano će u Junajtedu zarađivati 480.000 funti nedeljno što je oko 560.000 evra.

Taj podatak znači da će biti najlplaćeniji igrač u Premijer ligi. Iza njega su Romelu Lukaku (Čelsi) sa 524.000 evra nedeljno uz uključene bonuse, Kevin De Brujne (Mančester siti) sa 448.000, Džek Griliš (Mančester siti) sa 442.000 uz bonuse, Hari Kejn (Totenhem) sa 350.000 dok je recimo na 10. mestu Entoni Marsijal (Mančester junajted) sa 291.000, ispred Mohameda Salaha (Liverpul) koji dobija 256.000 evra nedeljno.

Portugalac jeste najplaćeniji u Engleskoj, ali je i dalje iza tandema Parižana. Više od njega dobijaju Lionel Mesi i Nejmar.

Legendarni Argentinac, koji je nedavno stigao u Francusku, dobija preko milion i 160 hiljada evra nedeljno, dok je plata Brazilca 700.000 evra nedeljno.

Foto: Tanjug AP/Francois Mori

Apetititi "crvenih đavola" su sada značajno porasli i već je glavna tema postala titula.

"Junajted je morao da uradi nešto ovako veliko da bi bio iznad Sitija, Liverpula i Čelsija", rekao je bivši fudbaler Mančestera Geri Nevil.

Pritisak je sada znatno porastao kod Ole Gunara Solskjera i njegovih izabranika.

#Kristijano Ronaldo | Christiano Ronaldo