AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na Marakani ekipu TSC-a sa 3:1 (1:1) u utakmici 6. kola Superlige Srbije.

Gosti su poveli golom Đura Zeca, a onda je Zvezda "dodala gas." Rezultat je ekspresno izjednačio Krstičić sjajnim golom, dok je Katai uspeo potpuno da preokrene rezultat. Tačku na ovaj meč stavio je Ben u 78. minutu meča.

Crveno-beli će u utorak gostovati ekipi Kluža u revanšu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

Tok meča:

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

86. minut - Probao je atkraktivno Srnić makazicama, ali lopta prolazi tik pored gola Filipovića koji je već bio savladan.

78. minut - GOOOOOOOOL - Pogodio je Ben sa par metara od gola posle prodora sa leve strane Kataia i centaršuta po zemlji sa leve strnane.

70. minut - Nova pretnja Zvezde, probao je sada Kanga levom nogom po zemlji i šutem u kontra ugao, ali lopta ide pored leve stative gola TSC-a.

69. minut - Sjajna bravura Ivanića i finta kojom je izbacio pola odbrane TSC, pa šut iz kolena, ali odlična odbrana Filipovića i lopta ide preko gola.

67. minut - Žuti karton za Milana Pavkova zbog nekoliko sitnih i grubih faulova.

58. minut - Probao je Tomanović sa 30 metara da lobuje Borjana, ali kapiten Zvezde se snašao u poslednji čas i spasao čist gol.

57. minut - Umesto Krstičića u igri je Kanga.

51. minut - GOOOOOOOL - Posle sjajnog prodora Gajića po desnoj strani i centaršuta po zemlji na penal, na loptu je naleteo Katai koji je opalio iz prve i pogodio pod prečku. Filipović je samo pogledom ispratio loptu.

48. minut - Izveo je prekid Katai sa leve strane, probao je Ivanić glavom, ali lopta ide daleko preko Filipovića.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Završeno je prvo poluvreme na Marakani.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za tri minuta.

43. minut - Nova prilika za Zvezdu. Izveo je Ben korner sa desne strane i pogodio Dragovića na prvoj stativi, ali lopta prolazi tik pored desne stative Filipovića koji je samo pogledom ispratio ovaj pokušaj domaćih.

36. minut - Posle prekida lopta je došla do Pavkova koji je glavom dodao loptu do Sanoga koji je bio sam na penalu, ali nije dobro zahvatio loptu i ona je prošla pored gola gostiju.

30. minut - Nova odlična šansa za goste, ponovo je izbio Đuro Zec sam ispred gola domaćih, ali ovog puta Milan Borjan je odlično odbranio i izašao kao pobednik iz ovog duela.

29. minut - GOOOOOOOOL - Sjajan pogodak Krtičića koji je pogodio iz voleja na centaršut Milana Gajića. Svakako jedan od najlepših golova u ovom kolu.

25. minut - GOOOOOOOOL - TSC vodi na Marakani golom Đura Zeca posle sjajnog prodora i finte nad Erakovićem.

18. minut - Nova odlična prilika za Zvezdu. Probao je Krstičić šutem sa ivice šesnaesterca, ali odlična odbrana Filipovića. Lopta se odbila do Pavkova koji je probao volejem iz okreta, ali nije je lepo zahvatio i ona ide daleko preko gola gostiju.

16. minut - Eraković je šutem iz daljine pogodio mrežu TSC-a, ali zbog zbog onoga što je prethodilo sudija je poništio gol, tačnije zbog ofsajda Bena.

12. minut - Duga lopta do Bena, prošao je odbranu TSC-a, pokušao da obiđe Filipovića, ali sudija je u poslednji čas podigao zastavicu i pokazao ofsajd poziciju.

2. minut - Prva velika šansa na meču. Milan Pavkov se našao oči u sa golmanom TSC-a, ali mu je čuvar mreže gostiju sjajno odbranio udarac.

1. minut - Utakmica je počela. Pre utakmice Milanu Rodiću i Marku Gobeljiću su uručeni uramljeni dresovi povodom 150 utakmica odigranih u crveno-belom dresu.

Sastavi:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Pankov, Dragović, Eraković – Sanogo, Krstičić – Ben, Nikolić, Ivanić – Pavkov.

TSC (4-2-3-1): Filipović – Stojković, Varga, Leandro, Petrović – Tomanović, Banjac - Zec, Đakovac, Antonić – Stanojlović.

Biće to duel dva kvalitetna tima, pa treba očekivati dobar fudbal i zanimljivu utakmicu.

Pomoćnik u stručnom štabu crveno-belih Nenad Milijaš ističe da pozicija rivala na tabeli govori o kakvom se timu rad, ali da je mnogo bitnije kako će njegov tim odigrati:

’’Prvenstvo je tek počelo, a mi smo imali jedan kiks koji treba da ispravimo. TSC je trenutno prvi na tabeli, što dovoljno govori kakva su ekipa. Ući ćemo u utakmicu maksimalno, shvatiti ih ozbiljno i očekujem da ćemo zabeležiti pobedu. Jačina i zaštitni znak TSC-a je grupa, mada se više bavimo time kako ćemo mi igrati. Čestitao bih našim igračima na utakmici protiv Kluža, pogotovo posle kritika koje su doživeli od medija. Posebno je teško pobediti tolikim rezultatom u bilo kojoj fazi, a kamoli u plej-ofu i zaista im svaka čast na tome. Degenek sigurno ne može da igra zbog povrede, a za ostale ćemo videti. Tek nam predstoji trening i videćemo kako se ko bude osećao.’’

Trener golmana u stručnom štabu gostiju, Silard Farago, istakao je da je TSC dobro započeo sezonu, u kojoj je u pet dosadašnjih kola osvojio 13 bodova:

’’Malo je nedostajalo da osvojimo svih 15 bodova, ali nam dosadašnji rezultati pokazuju da smo na pravom putu. Oni su najbolja ekipa u našoj zemlji već godinama. Pet godina uzastopno ulaze u evropska takmičenja, čime potvrđuju visoki kvalitet. Na Stadionu "Rajko Mitić" uvek je teško, tamo ekipe ne idu da pobeđuju, ali mi ćemo pokušati da damo sve od sebe i da ostvarimo što bolji rezultat. Imamo spremnu taktiku. S obzirom na to da smo u prethodnih pet kola postigli 16 golova, i sutra ćemo pokušavati da napadamo, da postignemo gol i na toj utakmici. Biće teško svakako, ali imamo pravo da se nadamo.’’

Derbi susret 6. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i TSC-a igra se u subotu 21. avgusta 2021. godine, sa početkom u 19:00 časova.