AKTUELNO

Fudbaler Crvene zvezde igraju na Marakani prvi meč plej-ofa Lige Evrope protiv rumunskog Kluža.

TOK MEČA:

86. minut - Tresla se prečka na Marakani. Posle sjajne akcije okvir gola pogodio je Alibeg šutem iz okreta negde sa visine penala.

80. minut - U igri su Srnić i Krstović umesto Ivanića i Pavkova.

77. minut - GOOOOOOOOOOOL! Mirko Ivanić pogađa glavom posle kornera koji je izvei Ben.

73. minut - Kanga izlazi iz igre, na terenu je Krstičić. Kanga je besan što je morao da izađe, bunio se, ali su ga saigrači isterali sa terena.

60. minut - Došao je Ben do lopta posle greške gostiju, vukao kroz sredinu, dodao nesebično do Pavkova kome je lopta preška preko noge. Samo par sekundi kasnije nova šansa, probao je Katai šutem po zemlji sa nekih 18 metara od gola Rumuna, ali ide lopta pored leve stative gola gostiju.

Foto: E-Stock/Danijel Milutinović

52. minut - Odlična šansa za Pavkova, centrirao je Katai i glavom je probao napadač Zvezde sa nekih pet metara, ali pravo u golmana rumunskog kluba. Definitivno Pavkov je najopasniji igrač Zvezde večeras.

50. minut - Probao je Dea iz prekida sa nekih 20 metara od gola Borjana, lopta j epogodila mrežu, ali sa gornje strane samo.

45+3. minut - U igri umesto povređenog Degeneka je Pankov.

45. minut - Miloš Degenek morao je da napusti igru zbog povrede. Težina povrede nije poznata, ali po izrazu lica Degeneka deluje da je ozbiljnije prirode.

45. minut - Zvezda je postigla još jedan pogodak, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije Milana Pavkova.

38. minut - GOOOOOOOOOL! Katai duplira prednost Zvezde na Marakani posle sjajne asistencije Pavkova koji je grudima loptu spustio do Kataia koji je opalio na prvu u pogodio mrežu Rumuna.

33. minut - Rumuni su preuzeli incijativu, pokušavaju na sve načine da izjednače rezultat, ali ne uspevaju da stvore pravu šansu. Dobro se brane crveno-beli.

22. minut - Novi pokušaj za goste, sada glavom je pokušao štoper gostiju posle prekida sa desne strane, ali lotpa ide preko gola Milana Borjana. Delije su strepele na kratko.

20. minut - Novi pokušaj Mirka Ivanića, ali sada je to bilo dosta nepreciznije i pored gola gostiju.

15. minut - Prvi pokušaj za goste i prvi šut u okvir gola Zvezde. Probao je Petrila posle kontre šutem levom nogom, ali pravo u Milana Borjana.

12. minut - Probao je sada Mirko Ivanić šutem sa distence, ali dosta je to bilo slabog intenziteta i prvo u golmana Arlauskisa koji deluje veoma sigurno na startu meča.

5. minut - GOOOOOOL! Milan Pavkov donosi prednost Zvezdi već na startu meča na Marakni.

1. minut - Utakmica je počela.

Foto: E-Stock/Danijel Milutinović

Sastavi:

ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić - Kanga, Sanogo - Katai, Ivanić, Ben - Pavkov.

KLUŽ (4-3-1-2): Arlauskis - Manea, Čestor, Čobotariju, Kamora - Sušić, Rodriges, Sigurjonson - Deak - Debeljuk, Omrani.

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da će se u predstojećim duelima protiv Kluža u plej-ofu za Ligu Evropa videti "jačina grupe, volje i želje" i istakao da "ima odgovornosti, ali nema straha".

"Radili na tome da se izdignemo posle Šerifa, ne možemo se okretati za onim što je prošlo. Svesni smo svega, ali sad će se videti jačina grupe, volje, želje jer igrati grupnu fazu Lige Evrope je značajan uspeh za klub", rekao je Stanković na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra rumunski Kluž u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evropa.

Stanković je naveo da za sutrašnji meč neće moći da računa na Filipa Falka.

"Imamo problem sa Falkom, ima istegnuće mišića, tako da on neće biti u protokolu za ovu utakmicu, ostali su svi u stroju", rekao je Stanković.

Trener Zvezde ja naveo da će sve zavisiti od njegove ekipe, pogotovo na utakmici u Beogradu.

"Sigurno da ćemo izaći hrabro, jako, mi nemamo šta da kalkulišemo. Ove dve utakmice su za proći, sad kako i na koji način... Radićemo da to bude najbolje. Da li će lepo ili ružno, ne znam niti me zanima", rekao je Stanković.

"Ovo dosta znači kako igračima i klubu tako i našim navijačima koji su stali iza nas, dali su podršku, čuli smo ih. Nema straha. Ima velike odgovornosti prema ovom dresu, ali nema straha", istakao je Stanković.

Govoreći o Klužu, Stanković je naveo da veruje da će ta ekipa izvući maksimum u kom god sastavu bude došla u Beograd.

"Oni dosta variraju i u formaciji, u prvenstvu igraju u jednom sistemu, protiv Jang Bojsa su igrali u drugom. Spremićemo se i za jednu i za drugu formaciju. Znamo šta nam je činiti", rekao je Stanković.

Trener Zvezde nije želeo da komentariše kritike posle eliminacije od Šerifa, ali je istakao da crveno-belima "fali gol više".

"Mnogo puta sam rekao - jedan gol u ranoj fazi menja utakmicu, nastup. Dosta ekipa protiv nas se branilo maksimalno, ove godine nemamo taj prekid, ide nam i na kontru, a prošle sezone smo mnogo golova postigli tako. Radimo, radimo i radimo na tome. Verovatno će se otvoriti i to", rekao je Stanković.

Utakmica Crvena zvezda - Kluž igra se sutra od 21.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Autor: