AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da će njegova ekipa ići na pobedu u meču protiv Sočija, i da očekuje da se nastavi dobar niz rezultata.

"Igramo evropsku utakmicu pred našim navijačima, znamo da nas jedino pobeda vodi dalje, i tako ćemo i pristupiti meču. Što se tiče kadrovske situacije, Živković (Marko) oseća posledice pada na meču, za Jovića (Nemanja) ne znamo da li će igrati. Dobre vesti su da su se Miljković (Aleksandar) i Obradović (Ivan) priključili treninzima. Svi ostali su spremni. Želimo da nastavimo jedan dobar niz, dobar trenutak", rekao je Stanojević na konferenciji za medijie.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak na svom terenu revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sočija.

Prvi meč u Rusiji završen je nerešeno 1:1.

Stanojević je istakao da mu je želja da u revanš meču ekipa promeni težište igre ka polovini Sočija, i da jedna od razlika bude "malo opasnija igra", nego u prvom meču.

"Lakše je u revanšu, isto smo se spremali i za prvu utakmicu, znali smo šta nas čeka, dobro smo odradili sve stvari. I njima je lakše sada kada je druga utakmica", dodao je on.

Trener crno-belih rekao je da ne očekuje neke velike promene u sastavu ruskog tima, "osim možda na bočnim pozicijama", ali da su to sve slični igrači.

Na pitanje kakve su šanse za prolaz u plej-of kvalifikacija, Stanojević se složio sa izjavom trenera Sočija Vladimira Fedotova, koji je pred prvi meč rekao da su šanse podjednake.

"Slažem se sa njim, iako mi često ovde mislimo da smo najbolji na svetu, oni dolaze iz jedne jake lige, imaju jake utakmice. I sada mislim da su šanse podjednake. Imaćemo podršku naših navijača, oni nam daju možda blagu prednost", ocenio je on.

U ofanzivnom delu Stanojević ističe da će biti malih promena, u pogledu ofanzivnijeg zadnjeg veznog igrača, ali dodaje da je ovo najbolji tim Partizana.

"Svakom igraču dajemo značaj i pažnju. Takav stil imamo gde ne ističemo pojedinca, imamo kolektiv", rekao je on.

Šef stručnog štaba Partizana dodao je da je najvažnije biti "opasan po gol protivnika", kao i da njegova ekipa stvara dosta šansi na utakmicama.

Stanojević je rekao da je razgovarao sa bivišim trenerom Partizana, a sada Lokomotive iz Moskve, Markom Nikolićem.

"Rekao mi je Soči kada misliš da nije opasan, on ti uvek da gol, tako da nema opuštanja nijednog trenutka", dodao je Stanojević.

Fudbaler Partizana Lazar Marković rekao je da se ekipa nalazi u "dobrom naletu", i da sutra igra za prolaz dalje, i nastavak dobrog trenutka.

Revanš meč izmedju Partizana i Sočija igra se sutra u Beogradu od 21.00.

#Aleksandar Stanojević

#FK Partizan

#Liga konferencije