AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su (1:1) na Marakani sa ekipom Šerifa u okviru prvog meča 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Strelac jedinog gola za crveno-bele bio je Dioni u finišu prvog dela igre, a već na startu drugog poluvremena Kanga je dobio drugi žuti zbog čega su domaći do kraja meča igrali sa igračem manje.

Revanš je za 7 dana u Moldaviji. Treba podsetiti da gol u gostima od ove sezone više ne važi.

Tok meča

Drugo poluvreme

90+5. minut - Pokušao je Krstović, ali pored gola odlazi lopta.

90+3. minut - Odlična kombinacija crveno-belih posle koje je šutirao Ben, ali traljavo.

90. minut - Igraće se još četiri minuta, ali se Kolovos trenutno valja po travi, pa će se možda igrati i malo duže od toga.

90. minut - Bizjak je zaradio javnu opomenu, pošto je izblokirao Krstičića da izvede slobodan udarac.

84. minut - Žuti karton za Dulatu zbog faula. Po tri žuta kartona na obe strane.

76. minut - El Fardu Ben je u igri umesto Filipa Falka.

75. minut - Kostanca i Bizjak menjaju Žulijena i Kastanjedu.

74. minut - Probao je Traore još jednom da ugrozi Borjana, ali je ponovo bio veoma neprecizan.

73. minut - Srce je stalo navijačima Šerifa začas. Opalio je Gobeljić iskosa po lopti, ali neprecizno.

72. minut - Žulijen dobija žuti karton zbog faula nad Falkom.

71. minut - Pokušaj gostiju preko napadača, probao je iz kontre šutem sa 20 metara, ali pored gola Zvezde ide lopta.

68. minut - Probao je Ivanić sa leve strane posle soloprodora, ali daleko preko prečke ide lopta. U igri je Krstičić umesto Sanoga koji ima već žuti karton.

65. minut - Žuti karton za Kastanjedu zbog povlačenja za dres Felipa Falka.

57. minut - CRVENI KARTON! Drugi žuti karton za Kangu zbog povlačenja sa leđa kako bi sprečio kontra napad.

56. minut - Dioni je izašao iz igre, umesto njega je ušao na teren mladi Nikola Krstović.

49. minut - Najbolja šansa za domaće u nastavku. Prošao je Ivanić po levoj strani, dodao do Falka koji je probao šutem po zemlji sa nekih 20 metara, ali pravo u golmana gostiju.

46. minut - Već u prvom napadu gosti su probali šut, pokušali su iz daljine, ali dosta je to bio slab šut i bez puno snage.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Prvo poluvreme

46. minut - GOOOOOOOL! Zvezda je izjednačila uz dosta sreće preko Dionija.

41. minut - Sjajan šut Kange, na povratnu Dionija, ipak odlična odbrana Atanasidisa. Ovo je bio peti pokušaj Zvezde u dosadašnjem delu meča.

Na tribinama je i osvajač olimpijske medalje Davor Mikec kome su Delije skandirale u jednom trenutku, a nakon saopštenja spikera da je on tu.

33. minut - GOOOOOOOL - Šerif vodi golom iz prekida na Marakani. Gol je postigao kapten gostiju i definitivno najbolji igrač Šerifa Kastanjeda.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

32. minut - Žuti karton za Kangu zbog klizanja sa leđa. Dobra prlika za goste koji imaju slobodan udarac sa 20 metara od gola.

26. minut - Centrirao je Gobeljić sa desne strane, probao je Dioni da dođe do lopte, ali je pao nakon kontakta sa fudbalerom Šerifa, sudija je pokazao samo da se igra nastavi. U nastavku, kako bi sprečio kontranapad faul za žuti karton napravio je Sanogo.

23. minut - Probao je Kastanjeta iz poluvoleja posle duge lopte iskosa sa desne strane, ali nije lepo zahvatio loptu i ona je otišla na tribine.

Sjajna koreografija na severu koju su razvile Delije pred početak meča.

21. minut - Ponovo odlična prilika za Zvezdu. Imao je šansu sada Dioni, ali ponovo su se nekako, uz dosta sreće, spasili gosti.

17. minut - Duga lopta ka Dioniju koji je probao desnom iz okreta, ali lopta ide preko prečke. Nekoliko napada za Zvezdu u "cugu", gosti u panici.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

16. minut - Probao je Kanga sa skoro 40 metara, ali dosta je to bilo ambiciozno i neozbiljno za golmana Šerifa.

15. minut - Prva velika prilika za Zvezdu. Duga lopta Kataia ka Gobeljiću koji je probao centaršut, lopta se odbila do Falka koji je probao desnom na prvu, ali neprecizno.

10. minut - Prva prilika za Šeif. Probao je štoper njihov, bio je najviši u skoku posle kornera, ali lopta je otišla preko prečke.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

6. minut - Probio je Ivanić po levoj strani, zalomio protivnika, probao šut, ali isprečio se jedan fudbaler Šerifa. Nakon toga usledio je prvi korner za Zvezdu na meču.

5. minut - Gosti su dosta bolji na startu meča, preuzeli su inicijativu i igra se na Zvezdinoj polovini od prvog minuta.

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Falko, Katai, Dioni.

Šerif: Atanasidis, Žulijen, Dulanto, Arboleda, Kristijano, Til, Ado, Kolovos, Traore, Kastanjeda, Jansane.

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da je njegova ekipa potpuno koncentrisana na Šerif i da nema prostora da se misli na druge teme.

"Ni mi, ni Dinamo, još nismo prošli. Ako budemo, biće dosta vremena da se priča o tome, ali mi živimo pod pritiskom i svakodnevno gledamo da napredujemo. Može da se desi da igramo sa njima, ali treba da se potrudimo da prodjemo da bi se taj meč odigrao. Video sam žreb, ali nema prostora da se priča ni o čemu drugom, osim o Šerifu. To je jedna stanica za naše navijače, klub i igrače, kao i čitav stručni štab. Potrudićemo se da i petu godinu u nizu igramo grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, to je naš cilj", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

Zvezda će igrati dvomeč sa Šerifom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Kao što sam rekao i pre Kairata, dosta će zavisiti od nas kakav će protivnik da bude. Ušli smo dosta direktno, nismo im dali 'vazduha' i zbog toga nismo imali nikakvih problema. Da ne dozvolimo veliku razmenu pasova, jer oni imaju momke koji imaju individualni kvalitet, ako ih pustiš mogu da ga ispolje. Igramo kod kuće i od nas zavisi kakav će protivnik biti. Gledaćemo nas pre svega i 'otkinuti' rivalu ono što je dobro", kazao je Stanković.

On nije želeo da poredi Šerif sa Kairatom.

"Ne možeš da ihi porediš dok ne odigraš utakmicu. Kada bismo ih upoređivali, Kairat je u nekom segmentu bolji, a negde Šerif ima prednost. Šerif ima talentovane i brze igrače, ako ih pustiš da igraju, mogu da ti naprave problem. Igraju specifično, imaju plejmejkera koji nekad igra ispred štopera, a ponekad je iza špica, tako da će od njihove ideje da li da nas napadnu, to zavisiti", naveo je trener Zvezde.

Stanković je dodao da nije razgovarao sa bivšim fudbalerima Šerifa koji su iz Srbije jer nešto što je bilo pre godinu ili dve ne može mnogo da utiče.

Prva utakmica između Zvezde i Šerifa igra se od 21.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Veliko interesovanje Delija za utakmicu sa Šerifom!

Reke navijača slile su se ka stadionu Rajko Mitić kako bi uživo podržale tim trenera Dejana Stankovića. Ako slavi u dvomeču sa timom iz Moldavije Crvena zvezda će u narednom kolu igrati sa boljim iz meča Dinamo Zagreb - Legija.

#zvezda

#šerif