AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde dočekali Kairat u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv kazahstanskog Kairata. Goste su savladali rezultatom 5:0!

Nakon poraza od 2:1 u prvom meču Zvezda je bila pod imperativom pobede i fantastično odradila zadatak. Crveno-beli su bukvalno uništili Kairat.

Od prvog minuta zaigrali su presing i ređali su se šanse pred golom gostiju. Katai je načeo Kazahstance u 9. minutu, prednost je duplirao Dioni u 20 minutu, a Katai je u 37 minutu postigao i treći gol , fantastičnim udarcem iz slobodnjaka.

Zvezda je dala gas i u drugom poluvremenu, a Ivanić u 48. i Falko u 56. minutu dokusurili su goste.

Do kraja je Zvezda otaljala posao, a pobeda je mogla da bude i ubedljivija.U narednoj rundi Zvezda se sastaje Šerifom iz Moldavije.

Podsetimo, ukinuto je pravilo gola u gostima. Izabranici Dejana Stankovića postigli su dva gola koja su im obezbedili prolazak dalje. 

Takođe, crveno-beli bili su lišeni podrške najvatrenijih navijača, usled incidenta sa meča protiv Milana, kada je jedan navijač Zvezde iz lože vređao Zlatana Ibrahimovića, na tribine zabranjen ulaz osobama starijima od 14 godina.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

87. minut - Nakon kornera lopta je došla do Dragovića, koji je bio zamalo neprecizan.

76. minut - Povreda Radeta Dugalića naterala je Kekera da na teren pošalje Širobokova umesto srpskog internacionalca - 5:0!

74. minut - Pokušao je sada Gelor Kanga sa više od trideset metara da savlada Ustimenka, ali je lopta otišla daleko preko gola. 

69. minut - Tek što je ušao na teren, odmah je Krstović u centru pažnje! Lako je izbacio Dugalića dete crveno-belih, ali je Alip presekao njegov centaršut za Bena - 5:0! 

65. minut - Dvostruka izmena u timu Zvezde, Falko i Dioni idu van terena, a na njihovo mesto stižu Ben i Krstović!

60. minut - Opao je značajno ritam utakmice nakon "petarde" Crvene zvezde! Fudbaleri Kairata su se predali i čini se da jedva čekaju kraj meča!

56. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! PETARDA ZVEZDE! FILIPO FALKO!

49. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Ivaniiiić!

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45+3. MINUT - Napad Zvezde fantastično funkcioniše večeras, problem je odbrana. Ponovo su defanzivci kiksirali, srećom po domaće Vagner Lav promašuje gol. 

45. MINUT - Tri minuta produženo je prvo poluvreme. 

42. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA Obećavajuča šansa za Zvezdu. Katai je izveo prekid sa osamnaest metara iskosa. Katai je šutirao! Fantastično! 

39. minut - Nova ogromna šansa za Crvenu zvezdu! Ponovo je Aleksandar Katai jednim potezom izbacio pola odbrane i poslao loptu ka Dioniju, ali je Alip uspeo da zasmeta Francuzu koji je šutirao direktno u Ustimenka - 2:0!

37. minut - Opao je ritam utakmice nakon što je Zvezda promašila dve velike šanse, sa druge strane Kairat ne uspeva da se izbori sa presingom srpskog šampiona!

34. minut - Zaustavio je Mikanović Ivanića u kontri i tom prilikom se povredio! Mora Keker da vraća najboljeg igrača u dosadašnjem delu susreta, a na njegovo mesto stiže Aljkulov!

31. minut - AU... Mogla je Zvezda još jednom da zatrese mrežu rivala nakon kontre! Ivanić je presekao pas, uposlio Kangu koji mu je vraća, ali je Dino Mikanović ponovo sačuvao svoj tim!

30. minut - VELIKA ŠANSA! Štikla Dionija, potom "biciklica" Kataija, ali je Filipo Falko loše šutirao - 2:0!! 

26. minut - Sevnula je sada kontra Crvene zvezde, povukao je Ivanić loptu sa svoje polovine pokušao da uposli Kataija, ali je Dugalić ponovo presekao pas - 2:0!

23. minut - Mogao je Katai i do drugog gola nakon centrašuta Gobeljića, ali je Mikanović izblokirao njegov šut!

21. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Dioni, kakva prilika za prvi gol u dresu Crvene zvezde! Uspeo je Aleksandar Dragović da ukrade loptu Vagneru Lavu i doturi je do Dionija. Francuz se namestio i poslao je ispod ruke Ustimenku - 2:0!

20. MINUT - Sve vreme igra se pred golom Kairata, pokušao je ovog puta Mirko Ivanić po levoj strani, ali neuspešan je bio centaršut. Ustimenko hvata loptu. 

17. MINUT - Gobeljić centrira po desnoj strani, samo korner za Zvezdu. 

16. minut - Ne posustaje pritisak Crvene zvezde ni nakon datog gola! Sada je Dino Mikanović bio pogrešio pod pritiskom i novi aut za srpskog šampiona u "opasnoj" zoni.

13. minut - Prva opasnost pred golom Milana Borjana! Ispao je Dragović, iskoristio je to Šušenačev i šutirao sa ivice kaznenog prostora, bez problema hvata to kapiten Zvezde, ostaje 1:0!

9. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! Katai! Fantastično je šutirao sa preko 20 metara. 

8. minut - Fantastičan pritisak crveno-belih na početku meča! Sada je Milan Rodić pokušao da proigra Dionija, kasnio je Francuz na tu loptu - 0:0!

6. minut - Sada je Kanga oprobao svoj šut, uhvatio je Gabonac volej sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola!

5. minut - GOBELJIĆ! Mogao je sada bek crveno-belih da se iskupi za crveni karton protiv Milana,  blokirao je Rade Dugalić njegov udarac sa više od 25 metara udaljenosti! 

3. minut - Nije semafor dočekao da istekne ni drugi minut, a gosti su počeli da odugovlače nakon što se lopta srećno odbila do golmana Stimenka!

1. minut - Utakmica je počela! Sa centra su krenuli fudbaleri Kairata! 

SASTAVI:

Crvena zvezda: Borjan - Rodić, Dragović, Pankov, Gobeljić - Sanogo, Kanga - Katai, Ivanić, Falko - Dioni, trener: Dejan Stanković Kairat: Stimenko - Vorogovski, Alip, Dugalić, Mikanović - Abiken, Poljakov, Burančiev - Šušenačev, Lav, Hovhanisjan, trener: Kiril Keker

#Crvena Zvezda

#kairat