AKTUELNO

Fudbaleri Kairata biće prepreka Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Tim iz Almatija je u revanšu savladao Makabi Haifu sa 2:0 na svom terenu nakon remija u prvom susretu, pa će se za eventualni proboj dalje "pobiti" sa crveno-belima.

Prva utakmica će se igrati 20. ili 21. jula u Kazahstanu, a revanš sedam dana kasnije u Beogradu.

Kairat je važio za favorita i pre početka ovog dvomeča, ali kolektiv iz Haife je uspeo da se izbori za nerešen ishod u prvom susretu, tako da je pritisak prešao na stranu Kazahstanaca. 

Oni su to sjajno izdržali i iskontrolisali pošto su poveli već u 10. minutu preko nadaleko poznatog i bivšeg npadača CSKA, Vagnera Lava. Lopta je došla veoma blizu levog roga kaznenog prostora, da bi nakon ubacivanja Šušenačev grudima spustio za Lava koji ju je primio, prišao na nekih sedam metara od gola i pogodio mrežu.

Nije da Makabi nije imao šansi, a bio je prilično ujednačen što se tiče poseda lopte, ali zaključni udarac stiže već u 66. minutu nakon čega nije bilo oporavka.

Ponovo je protok lopte išao na levoj strani, koncentracija defanzivaca tima iz Haife je bio prilično veliki tamo, da bi ostalo previše prostora na desnoj strani gde se našao Abiken kojem se srećno odbio pas u noge, te je njemu ostalo da upravo pogodi bliži ugao za konačnih 2:0. 

U 89. minutu smo gledali i tuču blizu klupe kada je Keiler, rezervni igrač Kairata, zaradio crveni karton i neće moći da igra protiv srpskog šampiona.

Ima Zvezda elemenata da bude veoma oprezna, a ima i istoriju koja joj to napominje. Setiće se svi dvomeča sa Kazahstancima 2015. godine kada je protivnik slavio u oba meča.

Savo Pavićević je u prvom susretu na Marakani zaradio crveni karton već u trećem minutu, što je bila podloga za poraz od 0:2. Tim rezultatom je Kairat vodio i na svom terenu, da bi crveno-beli postigli utešni gol tek pet minuta pre kraja.