AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Engleske prvi put u istoriji plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras na Vembliju savladala Dansku 2:1 posle produžetaka.

Ključni trenutak bio je "sporni penal" u finišu prvog produžetka posle pada Rahima Sterlinga i "problematične" VAR potvrde.

Udarac Harija Kejna sa 11 metara odbranio je Kasper Šmajhel, ali se lopta odbila do kapitena Engleske, koji je iz drugog pokušaja postigao odlučujući pogodak.

Osim što je penal bio sporan, bilo je sport zašto igra nije prekinuta pošto dok je Sterling trčao ka golu Danaca u terenu su se našle dve lopte zbog čega je sudija trebao da prekine igre.

Podsetimo, glavni arbitar na meču bio je Makeli, upravo onaj sudija koji je Ronaldu poništio gol na meču sa našom selekcijom.

Podsetimo, Danci su poveli sjajnim golom Mikela Damsgarda u 30. minutu iz slobodnog udarca, a izjednačio je devet minuta kasnije autogolom Simon Kjer.

Engleska će u finalu, u nedelju 11. jula, igrati protiv Italije, koja je u prvom polufinalu posle penala bila bolja od Španije.