AKTUELNO

Predsednik fudbalskog kluba Benfika i još tri osobe uhapšene su danas zbog sumnje za prevaru i utaju poreza, javili su lokalni mediji.

Vlasti su izvršile 45 pretresa u Lisabonu i Bragi, a "uhapšene su četiri osobe, dva biznismena, sportski agent i čelnik kluba", navodi se u saopštenju tužilaštva, ne imenujući predsednika Benfike Luisa Filipea Vieiru.

Po navodima portugalske štampe, obavljen je pretres kuće čelnika najpopularnijeg kluba u zemlji, sedišta kluba, sedišta banke "Novo Banco" i kuće biznismena Hosea Antonija dos Santosa.

Tužilaštvo istražuje "činjenice koje su se dogodile od 2014. do danas i koje se odnose na krivična dela povrede poverenja, prevare, falsifikovanje i pranje novca".

Prema lokalnim medijima, Luis Filipe Vieira je navodno prevario bankarski sistem i iskoristio položaj predsednika kluba da pomogne da njegov prijatelj Dos Santos ostvari veliku zaradu od prodaje deonica Benfike, a u zamenu za brisanje svojih dugova.

Luis Filipe Vieira (72) vodi klub od 2003. godine, a poslednjih godina je povezivan sa brojnim optužbama koje se odnose na pranje novca, utaju poreza, korupciju i mito.