AKTUELNO

Crvena zvezda je danas potvrdila dolazak Ohija Omožijuanfa iz Moldea.

Na njega će moći da računa tek od zime, pa je jasno bilo da je Dejanu Stankoviću potreban još jedan napadač s kojim će moći da obezbedi Ligu šampiona ili makar Ligu Evrope.

Nakon što je posao sa Aleksandrom Prijovićem propao, Zvezda se okrenula alternativnim rešenjima i odlučila da prva opcija ovog leta i jeseni bude Lois Dioni, saznaje MONDO.

U pitanju je 28-godišnji napadač Anžea, kluba koji je (za sada) izbačen iz Lige 1 zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a koji želi da rastereti budžet za plate. Ujedno, i igrači su svesni u kakvom je problemu klub i obratili su se agentima kako bi im pronašli sigurniju sredinu.

Nedavno su uspostavljeni prvi kontakti Zvezde i francuskog napadača, poreklom sa Martinika, a kako nam je potvđeno - Dioni je dao "zeleno svetlo" za dolazak u Beograd.

Trenutno je preostalo još samo da se definiše model po kom bi došao u Crvenu zvezdu, da li će odmah biti plaćeno obeštećenje za njega ili verovatnije pozajmica kao u slučaju Falćinelija, ali je to trenutno manja prepreka jer pregovori idu u dobrom smeru.

Foto: Printscreen YouTube/Ligue 1 Uber Eats Official

Sve tri strane zainteresovane su da se posao što pre završi, pa će tako Dejan Stanković imati kompletiran tim za Evropu i pre nego što počnu kvalifikacije.

Što se tiče Dionija, za njega upućeniji tvrde da je brz i snažan fudbaler, ali statistika potvrđuje da nije naročit strelac, što opet ne mora ništa da znači (videti pod Dijego Falćineli). Prethodne sezone je u elitnom rangu francuskog prvenstva postigao pet golova, a prethodno je igrao i za Sent Etjen, Bristol siti, Dižon i Nant.

Zvezda će dolaskom Dionija "zaokružiti" prelazni rok u kome su već stigli Dragović, Krstičić, Stanić i pomenuti Omožijuanfo na koga će računati od zime. Vratio se još i Srđan Babić, a jedini krupniji odlazak je selidba Nemanje Milunovića u Tursku.

#Crvena Zvezda

#Dejan Stanković

#FK Crvena Zvezda

#Liga šampiona

#Srbija