AKTUELNO

Međutim, Ohi će crveno-beli biti tek od januara 2022.

Iako se činilo da fudbaler Moldea Ohi Omojiužanfo nije blizu Crvene zvezde posle izjava trenera tog kluba, norveški napadač je novi igrač srpskog šampiona s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

Portal "VG" je prvi javio da je Ohi potpisao predugovor sa Zvezdom i da će na Marakanu doći besplatno u januaru 2022. ukoliko Molde ne prihvati ponudu ovog leta, a upravo to se i dogodilo, jer je Zvezda u međuvremenu potvrdila da je Ohi crveno-beli od januara 2022. godine.

- Naš klub je iskoristio činjenicu da Ohiju ugovor sa Moldeom ističe za šest meseci, pa je već sada parafirana saradnja sa njim i on će u naš klub doći bez obeštećenja - stoji u saopštenju Zvezde i dodaje se:

- Ohi je ove sezone jedan od najkvalitetnijih fudbalera norveškog prvenstva, o čemu govori podatak da je ubedljivo prvi strelac lige, jer je na 11 mečeva postigao 13 golova. Nezaustavljiv i sposoban da iz gotovo svake pozicije postigne pogodak, nema sumnje da će predstavljati pravo pojačanje za naš tim.

Ohi je rođen 10. januara 1994. godine u Oslu. Prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Norveške, a 2017. godine debitovao je i za A tim. Fudbalski se školovao u mlađim kategorijama Homlije, a afirmaciju je potom sticao u: Lilestormu (95 utakmice i 12 golova), Jervu (35 utakmica i 18 golova), Stabeku (100 utakmica i 38 golova). U potpunosti je pažnju na sebe skrenuo u Moldeu u kom je do današnjeg dana na 84 meča postigao 46 pogodaka.

Podsetimo, trener Moldea je u petak rekao da Ohi ne može da ide u avgustu.

- Ohi ne može da ide dok nemamo zamenu za njega. Znamo da postoji veliko interesovanje klubova iz Evrope, ali moraće da sačekaju. Prelazni rok u Norveškoj počinje 1. avgusta, do tada prvi strelac ekipe mora da ostane sa nama - rekao je Moe.

#Ohi Omojiužanfo