AKTUELNO

Fudbaleri Danske prvi su četvrtfinalisti Evropskog prvenstva, pošto su savladali Vels 4:0 (1:0) u osmini finala. Oni će u borbi za polufinale igrati sa boljim iz meča Češka - Holandija.

Danci su od samog starta bili izuzetno organizovani i taktički spremni za bezopasne Velšane. Osim što je Bejl pripretio u uvodnim minutima meča, gotovo da Velšani nisu imali ozbiljnije šanse.

Foto: Tanjug/Peter Dejong

S druge strane, Danci su bili konkretniji, a poveli su u 27. minutu kada je Damsgor lepo proigrao Dolberga, a ovaj još lepše pogodio malu mrežu sa 18 metara za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Foto: Tanjug/Peter Dejong

U nastavku, Danci su nastavili da napadaju i već u 48. minutu zasluženo došli do drugog gola. Brajvajt je prohujao po desnoj strani, vratio povratnu kroz peterac, Velšani su je ispucali samo do Dolberga, koji koristi poklon za 2:0.

Foto: Tanjug/Peter Dejong

Nakon drugog gola, Danci su se povukli, postavili bedem, koji Velšani nikako nisu uspevali da probiju. Najbliži golu bio je Džejms čiji je udarac sa nekih 15 metara izblokirao Kristensen.

Foto: Tanjug/Peter Dejong

U finišu utakmice, Martin Brajtvajt je mogao golom da kruniše još jednu odličnu partiju, ali je iz neposredne blizine pogodio stativu. Ipak, u poslednjim minutima, Mele je zategao loptu pod prečku za ogromnih 3:0.

Foto: Tanjug/Peter Dejong

Ni tu nije bio kraj, pošto je u poslednjim trenucima utakmice Martin Brajtvajt konačno pogodio, potpuno zasluženo za konačan rezultat - 4:0.

U nadoknadi su Velšani opet ostali sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton zaradio Hari Vilson zbog preoštrog starta.