AKTUELNO

Fudbaleri Engleske u drugom kolu grupe D Evropskog odigrali su nerešeno (0:0) sa selekcijom Škotske.

Bili su Englezi dominantni u posedu i izgradili su nekoliko šansi. Čak je i Stouns pogodio stativu. Međutim, to na kraju nije bilo dovoljno da se savlada škotski čuvar mreže.

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham

Ruku na srce, nije Maršal ni imao toliko šansi s obzirom na to da su Englezi uputili samo jedan šut u okvir gola i to Maunt sa distance.

Njihove izglednije prilike uglavnom je propratila loša završnica kao prilikom pokušaja Maunta nakon pasa Sterlinga u prvom poluvremenu ili kada je Šou uputio nekontrolisan šut iz izgledne prilike.

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham

Ništa bolji nisu bili ni Škoti koji su strpljivo čekali svoju priliku. Najbolja je usledila nakon šuta O‘Donela kada je Pikford sjajno odbranio. Bili su Škoti blizu i nakon pokušaja Dajksa, ali je Džejms tu loptu izbacio iako je pitanje i da li je išla u gol.

Englezi su u prvom kolu savladali Hrvate (1:0) te su u ovaj susret ušli opušteniji od ostrvskog rivala koji je poražen od Češke rezultatom 2:0.

Englezi su praktično obezbedili plasman u narednu rundu, dok Škoti gaje nadu da će protiv Hrvatske uspeti isto.

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham

Što se ostatka Evropskog prvenstva tiče prethodno su tokom današnjeg dana Šveđani bili bolji od Slovačkoe rezultatom 1:0, dok su Hrvatska i Češka odigrali nerešeno (1:1) u okviru ove grupe.