AKTUELNO

Fudbalski savez Danske je danas objavio kako će Kristijanu Eriksenu biti ugrađen defibrilator, sprava za praćenje rada srca.

U prvom poluvremenu utakmice sa Finskom na Evropskom prvenstvu je danski fudbaler imao srčani zastoj zbog čega se srušio na terenu.

Brzom lekarskom intervencijom mu je spašen život, Eriksen je još uvek na kliničkom lečenju gde su obavljena mnoga ispitivanja.

Danci su sada preko doktora reprezentacije Mortena Bosena objavili kako će Eriksenu biti ugrađen defibrilator, uređaj koji je obavezan za korišćenje nakon srčanog napada.

- Nakon serije pregleda srca, odlučeno je da Kristijan treba da ima uređaj za praćenje rada srca. Ovaj uređaj je neophodan nakon srčanog udara zbog poremećaja ritma. Kristijan je prihvatio ovu odluku i ona je došla uz potvrdio nacionalnih i međunarodnih specijalista koji su predložili isto. Molimo da Kristijanu i njegovoj porodici mir i privatnost, poručio je lekar Morten Bosen.

Na današnjoj utakmici Belgije i Danske, lopta će biti izbačena van terena u 10. minutu u znak podrške Kristijanu Eriksenu.