AKTUELNO

Vrhunski sportisti često su uzori mališanima širom sveta. To je slučaj i sa fudbalerima Kristijanom Ronaldom i Leom Mesijem, koji su na terenu lideri, a van njega se trude da koliko je moguće žive normalan život.

U njemu bitnu ulogu imaju porodica i deca. Evo priče o tome, na koji način Portugalac i Argentinac pokušavaju vaspitati naslednike.

Kristijano Ronaldo je jedan od najbogatijih fudbalera, a njegovo četvero dece, CR Junior, Alana Martina, Eva Maria i Mateo žive kao kraljevi. On je trenutno 'težak' više od 500 miliona dolara, pa mnogo toga može priuštiti svojoj deci pogotovo najstarijem sinu, Kristijanu. On se rano počeo baviti fudbalom, a tata mu je omogućio da trenira svaki dan u privatnoj teretani. Osim toga, u kući ima zatvorene i otvorene bazene koje može koristiti kad poželi.

Mali CR Junior vozi džet ski, iako dozvolu za vožnju istog, a ima i privatni avion za putovanja.

- Pre nekoliko godina sinu je odbio kupiti novi, skupi mobilni uz argument da mu jednostavno nije potreban, jer je već imao telefon koji je savršeno dobar. Takođe, odveo ga je u staru kuću u, gde je odrastao. Hteo mu je pokazati da nije bilo baš jednostavno doći do ovoga gde je on danas te da treba ceniti svaki dinar i sve što dobije

Na nešto skromniji način decu odgaja Leo Mesi. On ima trojicu sinova, Ćiru, Matea i Tijaga, a u nekoliko navrata je isticao da se trudi odgajati ih na način na koji bi odgajao decu da nije jedan od najuticajnijih fudbalera na planeti.

- Bez obzira što žive u bogatstvu, Mesi i njegova supruga trude se živeti kao obična porodica. Vode decu u školu, na razne aktivnosti posle škole, njihovi se sinovi druže s prijateljima i rade sve ono što rade i druga deca.