AKTUELNO

Kristijan Eriksen je u bolnici, ali je njegovo stanje stabilno, objavio je Fudbalski savez Danske.

Fudbal je bio u drugom planu drugog dana Evropskog prvenstva pošto je jeziva scena u kojoj je Kristijan Eriksen kolabirao na terenu zabrinula sve ljubitelje fudbala.

Sada se danski fudbalski savez javio sa najnovijim vestima vezanim za stanje najboljeg danskog igrača. Vesti su odlične pošto je Kristijan Eriksen stabilan i u bolnici je.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

On je pozdravio svoje saigrače u razgovoru sa čelnicima saveza, a Danci su se svima zahvalili na podršci koju dobijaju ovih dana.

- Ovog jutra smo pričali sa Kristijanom Eriksenom koji je poslao svoje pozdrave saigračima. Njegovo stanje je stabilno i ostaje u bolnici na daljim ispitivanjima. Tim i stručni štab nacionalnog tima su dobili kriznu pomoć i nastaviće da budu tu jedni za druge nakon icidenta od juče.

Hteli bismo svima da zahvalimo na toplim pozdravima Kristijanu Eriksenu od navijača, igrača, kraljevske porodice, Danske, Engleske... - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Danske.

Vezista Danske se srušio na terenu u prvom poluvremenu meča Danske i Finske, a posle dugog prekida meč je nastavljen i odigran.

Sjajnog fudbalera je spasila samo brza akcija saigrača, sudije i naravno lekarskog tima, a otkriveno je da je čak u jednom trenutku njegovo srce prestalo da kuca.

Foto: Tanjug AP/Wolfgang Rattay, Martin Meissner

Srećom na kraju se fudbaler oporavlja od onoga što se desilo, a danski savez je pozvao sve koji to žele da pošalju poruke podrške sjajnom fudbaleru.

#Kristijan Eriksen