AKTUELNO

Iznenada je, u 23. godini, preminuo Kalum Ficpatrik , koji je sa 16 godina osvojio sumu od 390.000 britanskih funti i postao jedan od najmlađih dobitnika premije na Britanskoj lutriji.

Kalum, ljubitelj fudbala koji je zbog svoje mladosti i dobitka, bio zvezda u Severnoj Irskoj, iskoristio je deo novca da bi ostvario nekoliko skromnih želja - kao što su auto i poseta svom omiljenom fudbalskom klubu Mančester Junajtedu.

Kada je pre 7 godina saznao da je dobio zgoditak, Kalum je čuvao decu svoje tetke u njenoj kući u Brajansfordu.

Posle predstavljanja medijima i preuzimanja dobitka, Kalum je kao zagriženi fudbalski fan otišao da poseti Old Traford i kupio svoj prvi auto.

U to vreme, Kalum je radio u piljari svojih roditelja i mada je novac koji je dobio bio znatan, on ga nije uludo straćio niti je napustio posao, što često rade dobitnici na lutriji.

I dalje je ostao momak iz kraja, omiljen u svom gradiću i nastavio da se amaterski bavi fudbalom u lokalnom fudbalskom klubu.

Iz njegovog kluba su saopštili da je "čitava zajednica duboko potresena njegovim preranim odlaskom".

"Uprava kluba, članovi, Prvi tim... svi smo zaprepašćeni preranim odlaskom našeg prijatelja" "U znak žalosti, nećemo održavati utakmice na neko vreme".

Mnogi ljudi su na vest o njegovoj smrti počeli da ostavljaju poruke na objavi njegovog kluba na fejsbuku.

"Počivaj u miru, Kalume - bio si i ostao džentlmen!" "Uvek ću se sećati uspomena sa tobom. Počivaj u miru!" "Nikad te nećemo zaboraviti".

Uzrok smrti Kaluma Ficpatrika nije saopšten, a mladić je, uz prisutvo celog grada sahranjen na lokalnom groblju 4. juna.

#Fudbaler

#Smrt