AKTUELNO

Srpski trener Siniša Mihajlović ostaće na klupi Bolonje i naredne sezone, a povodom pisanja italijanske štampe da će preuzeti neki od klubova u Seriji A oglasio se i on sam.

On je povezivan sa Interom i Lacijom, ali je nakon sastanka sa čelnicima kluba odlučio da ostane u Bolonji.

"Da razjasnimo odmah, nisam odvojio vreme za pregovore niti sam imao posla sa drugim klubovima. Kao što je generalni direktor Fenući objasnio klub mi je ponudio da se sastanemo 1. juna i razgovaramo o sledećoj sezoni, ostavivši svima nedelju dana slobode kako bi se oslobodili tenzije i toksina iz sezone iza nas. Što se mene tiče mogli smo da se sastanemo i ranije", rekao je šef stručnog štaba Bolonje za "Gazetu delo sport".

Usledilo je pitanje za Mihajlovića - da li želite da kažete da biste odbili Juventus i Inter da su vas zvali?

"Ne, ja nisam licemer. Saslušao bih ponude i prihvatio i to je normalno. Ukoliko neki trener kaže drugačije nije iskren. Ali nikad nisam uzeo vreme da sačekam ponude. Bolonja, zbog svega što predstavlja za mene, nikada mi neće biti plan B, kao ni drugi klubovi u kojima sam radio. Ako se više ne osećam dobro na jednom mestu, ili ako klub i ja nemamo iste ambicije, ja ću otići, ostaću kod kuće, bez potrebe da tražim drugi klub", istakao je Siniša Mihajlović.

Mihajlović sa Bolonjom, koja je sezonu završila na 12. mestu, ima ugovor do leta 2023. godine.

U dosadašnjem delu trenerske karijere pobedio je u 110 od 328 utakmica u Seriji A i ima prosek od 1.35 poena po meču.