AKTUELNO

Ko je čovek koji je odvelo Čelsi na vrh Evrope!

Ima milione, ali se ne bahati, nema kolekciju skupocenih automobila, živi jedan skroman život o kome može da se snimi čudesan film

Pre 40 godina sanjao je da pilotira helikopterom i spasava ljude. Pre 30 godine je zamišljao sebe kao veliku zvezdu svetskog fudbala. Pre 20 godina je provodio noći u šanku obavljajući posao konobara. Pre 10 godina je počeo svoju trenersku priču. Danas je šampion Evrope i najbolji trener sveta. Tomas Tuhel.

Priča za film!

I to onaj koji vam ne dozvoljava da odvojite sekund pogled od ekrana jer je svaki momenat izuzetno zanimljiv. Tomas Tuhel dospeo je u centar pažnje svetske javnosti nakon što je osvojio sa Čelsijem trofej Lige šampiona.

Nemački stručnjak u finalu je "odučio od fudbala" kolegu Pepa Gvardiolu i doneo klubu iz Londona drugog "ušatog" u istoriji. A kako je sve počelo...

Klinac iz gradića Krumbah je popunio leksikon:

- Kad porastem, želim da vozim helikopter i spasavam ljude.

Put ga je ipak odveo ka fudbalu. Počeo je u lokalnom timu, dogurao do Ulma, ali je zbog povrede morao da završi karijeru u 25. godini! Drugi životni san takođe je pao u vodu.

- Moj san se s ovim srušio - glasilo je njegovo razmišljanje po okončanju igračke karijere.

Usledio je period u kome se okrenuo školovanju, ali i radio kao šanker. Uz sve to je počeo i da uči trenerski zanat.

Malo pomalo vratio sam se u život i zaboravio da sam fudbalska propalica. Rad u jednom baru mi je mnogo pomogao. Iz noći u noć sam se osećao sve bolje. Bio sam ponovo rođen.

Ljubav sa Sisi

Potpuno je neverovatno kako je Tuhel uspeo da od javnosti potpuno sakrije svoj privatni život. Njegova supruga Sisi sa kojom je u braku od 2009. godine ne pojavlje se gotovo nikada u medijima. Tomas i Sisi imaju dve naslednice Emu i Kim.

Ekonomski fakultet u Štutgartu je završio sa izuzetnim ocenama, a isto tako mu je izgledao i trenerski početak. Kao pomoćni trener omladinaca Štutgarta posao je prvak Nemačke! Usledili su Augzburg, Keln, Majnc, Dortmund, PSŽ i sada Čelsi. I svuda je imao uspeha. Kruna svega bila je titula prvaka Evrope osvojena proteklog vikenda u Portu.

Nadimak "profesor" savršeno opisuje Tuhelov život. Možda jedino da uz profesor dodamo i reč - fudbala. Dodaćemo: van terena Tomas živi potpuno običnim životom, ne postoji bahaćenje, preteran luksuz, nema ni park skupocenih automobila, već odiše skromnošću. Pre nekoliko godina je zablistao i na modnoj pisti, gde je uradio set fotografija za časopis Cajt.

#Trener

#čelsi