AKTUELNO

Rad i Javor su ispali iz Super lige Srbije, uz ranije otpisane Inđiju, Zlatibor, Mačvu i Bačku, a novi superligaši su Radnički iz Kragujevca i Kolubara iz Lazarevca.

Iako je postojala sumnja da bi poslednje kolo moglo da donese, blago rečeno, čudne rezultate, to se ipak nije dogodilo. Prvenstvo Srbije u fudbalu završeno je - regularno.

Naporima države, koja je ukazivala na pokušaj nečasnih radnji u našem fudbalu, ali i medija, među kojima je Kurir učestalo pisao o mogućim nameštenim utakmicama, domaće prvenstvo dobilo je pravi sportski epilog.

Rad je igrao nerešeno 1:1 sa Spartakom u Subotici i sa 48 bodova je ostao ispod crte, iako je čaršija brujala da će klub sa Banjice silom ostati u ligi. 

Ova utakmica, ali i sve ostale u poslednjem kolu, dokaz su da je država počela da uvodi red nakon ranijih nesportskih dešavanja i sumnji u regularnost Super lige.

Javor je igrao bez golova na Voždovcu i takođe ispao iz lige, dok su spasonosne bodove osvojili Novi Pazar pobedom nad Napretkom kod kuće (2:1) i Radnički iz NIša koji je ubedljivo savladao poslednjeplasiranu Bačku sa 5:1 kod kuće.

Proleter je u utakmici bez rezultatskog značaja pobedio Vojvodinu kao domaćin rezultatom 2:0, ali je Vojvodina završila kao četvrta u prvenstvu i uz Partizan i Čukarički igraće kvalifikacije za Ligu konferencija.

Šampion je Crvena zvezda, koja je sezonu okončala s ubedljivih 13 bodova prednosti nad Partizanom.