AKTUELNO

Srpski fudbaler, Aleksandar Pešić, koji trenutno nastupa u Makabiju iz Tel Aviva, govorio je o teškoj situaciji u Izraelu i napadima islamske organizacije Hamas.

Situacija se  drastično pogoršala, jer su u utorak krenuli žestoki napadi na Tel Aviv kada je Hamas krenuo sa bombardovanjem prestonice.

Izrael je odgovorio sa svojim PVO sistemima i trenutno se vodi žestoka bitka dve sukobljene strane. Pešić je najavio da bi ukoliko se stanje pogorša, mogao da se vrati kući.

„Ne ulazim u njihove stvari, ali znam, prvom prilikom, ako budem nešto osetio, da sam nesiguran ili da osetim neki problem, niko me neće sprečiti da sednem na prvi avion i odem kući. Ne zanima me ni ugovor. Poslao sam moje pre 10 dana kući, jer se sezona završava za 20 dana. Malo mi je lakše jer nisu tu, jer nikad ne znaš šta može da se desi. Ovako sam sam, pa mi je lakše. Ovde je stvarno inače lepo, ali stvarno mi nije jasno, sedam meseci živiš zatvoreno, korona je, i odjednom kad se sve otvorilo, stvaraju se neki drugi problemi“, kaže Pešić za medije.

Pešić je bezbedan u Tel Avivu, ali doza nesigurnosti uvek postoji, a samo pre dva dana je igrao pred punim tribinama.

„Navikli smo toliko da je došlo dotle da prazne tribine postanu realnost, nešto normalno. Bilo je i po 5-6.000 navijača, pa ti to bude ‘vau’. Sada, prva i najvažnija utakmica pred punim tribinama, pun je stadion, lepo je, ali čudno, godinu i jače se igra bez publike. Malo je stvarno bilo čudno, iskreno da ti kažem, a lepo.“

Makabi Haifa je na prvom mestu sa 72 boda, Makabi Tel Aviv ima 68, malo je vremena ostalo za preokret u napetom šampionatu.

"Imamo još tri kola do kraja, Kup ako pobedimo, i imamo finale. Imam opciju na još godinu dana, ali je trebalo da odigram 70 odsto utakmica, ja to nisam ostvario, sada ćemo morati da sednemo ispočetka i da pregovaramo.“